Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac PRIPREMA, POZOR Podijeli

Za EU izbore u Karlovcu će biti spremni

Okrugli stol organiziran godinu dana prije EU izbora kako bi se građane motiviralo na što veću izlaznost

Karlovac je prvi grad u Hrvatskoj koji je organizirao okrugli stol o izborima za Europski parlament i to točno godinu dana prije njihovog održavanja. 

Cilj je približiti europske izbore građanima odnosno, u današnjem slučaju, karlovačkim gimnazijalcima kojima su o svom radu protekle četiri godine govorile hrvatske eurozastupnice Dubravka Šuica i Željana Zovko.

Upravo 500 mladih ljudi prošlo je u tom razdoblju Europskim parlamentom kroz stažiranje u uredima europarlamentaraca. Možda će to biti dodatni poticaj hrvatskim građanima da iduće godine u što većem broju izađu na EU izbore.

– Na nama je da dalje promoviramo naše nacionalne interese u Europskom parlamentu, u Bruexelleu, Strasbourgu, kroz rad naših odbora, ali i interese cijele Europske unije jer je to naš zadatak. Vjerujem da ćemo uspjeti povećati postotak izlaska na izbore, kaže Šuica.

Izlazak na EU izbore važan je i zbog sigurnosti zemlje, naglašava EU zastupnica Zovko.

– Znate da je migracijski val koji dolazi iz Afrike itekako velika opasnost, a mi se moramo brinuti da štitimo sigurnost naših granica, mir i stabilnost. Karlovac je jedan od gradova koji je na udaru tih migracijskih valova. Znači, naši građani moraju biti informirani što je ono što Europa konkretno radi na toj zaštiti.

Pročitajte i ovo

POSADI DRVO, NE BUDI PANJ

U tjednu kolektivne sadnje, u Karlovačkoj županiji bit će posađeno više od 3400 stabala