Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac HSP PORUČUJE Podijeli

Za HSP je Hrastov heroj rata, a od Srbije bi trebalo naplatiti ratnu štetu

Šteta koju su pretrpjeli branitelji i građani Hrvatske od velikosrpske agresije trebala bi biti naplaćena

O aktualnoj temi i zahtjevu države da im Mišo Hrastov nadoknadi financijski iznos isplaćen kao odštetu ubijenim srpskih rezervistima, oglasili su se i u HSP-u Karlovca i Karlovačke županije.

Osim što osuđuju ratne zločine bilo koga i bilo gdje, Hrastova drže  herojem Domovinskog rata, te nikad nisu prihvatili isceniranu osuđujuću presudu (ne zaboravimo da je sudski postupak trajao dvadeset godina) kojom je gospodin Hrastov oglašen krivim, držeći kako je na Koranskom mostu, 21. rujna godine, branio ne samo vlastiti život već i život svojih suboraca kao i živote pedeset tisuća građana grada Karlovca, navode u HSP-u.

Smatraju da bi od Srbije trebalo naplatiti ratnu štetu kojom bi se obeštetili svi hrvatski branitelji i građani Hrvatske koji su pretrpjeli štetu od velikosrpske agresije od 1990. do 1995. godine. Traže i preustroj sudbene vlasti, ali smatraju i da postoje čvrsti i nepobitni dokazi da je prilikom donošenja postojeće presude izvršen politički pritisak od strane određenih političkih moćnika,  te je pod tim pritiskom  sudsko vijeće pokleknulo i donijelo štetnu i nepravednu presudu,  u odnosu na gospodina Hrastova, a da nije bilo tako zasigurno bi donijelo oslobađajuću presudu.

 

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone