Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac SUFINANCIRANJE Podijeli

Za javne potrebe u kulturi Karlovca dodijeljeno 1.750.000 kuna

Sufinancirat će se 47 programa. Najviše novca otišlo ustanovama u vlasništvu Grada

Karlovačke udruge, njih 41 i tri gradske ustanove na gradskom natječaju za javne potrebe u kulturi dobile su ukupno 1.750.000 kuna za svojih 47 programa koje će provesti u ovoj godini.

-Na javni poziv otvoren u lipnju 2020. prijavljeno je više od stotinu različitih i vrlo kvalitetnih programa naših udruga, javnih ustanova i drugih pravnih i fizičkih osoba, rekla je pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Protekla godina obilježena koronavirusom onemogućila je udruge u provođenju velikog dijela aktivnosti pa za njih nije ni bilo gradskog sufinanciranja.

Iako se ove godine očekuje normalizacija života, u gradskoj kasi ipak je manje novca za potrebe u kulturi  odnosno za dio namijenjen udrugama.

Najveći dio novca nisu dobile udruge već proračunski korisnici

Naime, od 1.750.000 kuna velikog financijskog “kolača” na četrdesetak udruga je raspodijeljeno  tek pola milijuna kuna.

Preostalih milijun i 225 tisuća kuna dobili su Zorin dom, Gradska knjižnica i Muzeji grada Karlovca – tri gradske ustanove čiji se rad i inače, milijunskim iznosima, financira iz gradskog proračuna.

-Taj formalni dio kulture je zaštićen jer je kroz ustanovu formaliziran kroz proračun, ali nama je stvarno stalo da i ovaj amaterski dio živi i da prebrodi probleme koji su bili, rekao je za današnje dodjele ugovora gradonačelnik Damir Mandić.

Čestitao je svima koji su prošli na ovom natječaju u nadi da će, kako je rekao, “da će ta sredstva koliko – toliko biti dovoljna”.

Onima koji nisu prošli na ovom natječaju mogu pokušati sredstva za svoje projekte potražiti na javnom pozivu koji će biti raspisan za programe u sklopu Zvjezdanog ljeta.

Pročitajte i ovo

ŠARENILO BOJA

Večeras u Karlovcu počinje Međunarodni festival folklora: Povorka od 20 sati