Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Županija ORUŽANA ČEKA Podijeli

Za karlovački Centar izvrsnosti zatražena građevinska dozvola

Za provedbu programa neće se čekati 2020. kada bi zgrada trebala biti završena, već krajem listopada daroviti će učiti STEM područja

Karlovačka županija završila je projektnu dokumentaciju i zatražila građevinsku dozvolu za Centar izvrsnosti koji bi se trebao urediti u bivšoj vojarni Oružani na Starom karlovačkom placu.

No, i prije završetka tog projekta u karlovačkim školama Tehničkoj i Trgovačko – ugostiteljskoj, koje su proglašene centrima izvrsnosti u strojarstvu, elektrotehnici i informatici te turizmu i ugostiteljstvu, provodit će se edukacije darovitih učenika.

–  Već ove godine smo u proračunu Karlovačke županije osigurali sredstva za darovite. Konkretno 138 učenika je testiranjem potencijalno darovito i nećemo čekati da ova zgrada bude gotova. Već krajem listopada ćemo po cijeloj županiji poslati autobuse da vikendom pokupe djecu kako bi u startu s njima radili programe prirodoslovlja STEM područja, rekla je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Centar izvrsnosti s radom bi trebao započeti 2020. godine. Karlovački je jedan od 25 centara u Hrvatskoj za koje je u Ministarstvu regionalnog razvoja na raspolaganju pola milijarde kuna. Novac koji bi karlovački Centar trebao dobiti neće biti dovoljan pa u Karlovačkoj županiji traže i druge izvore financiranja.

Prvi dio projekta već je prijavljen za povlačenje novca od Ministarstva kulture, kaže dožupanica.

– Prijavili smo prvi dio projekta, vrijednosti oko 50 milijuna kuna. U tom natječaju zajedno s našim vlasititim sredstvima očekujemo novac za horizontalnu i vertikalnu koknstrukciju zgrade i za krovište. Budući da je u okviru Ministarstva regionalnog razvoja pola milijarde na raspolaganju mi možemo maksimalnoočekivati 30 milijuna i to nam neće biti dovoljno. Zato apliciramo projekt na više natječaja.

Foto: Karlovačka županija (ilustracija Oružane kako bi trebala izgledati nakon uređenja)

Pročitajte i ovo

NULA POZITIVNIH

Karlovačka županija bez novooboljelih