Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac MOŽE SE Podijeli

Za karlovačku Čistoću 2020. će biti pozitivna, financijski

Direktor Polić: Očekujemo nastavak stabilnog poslovanja

Karlovačka Čistoća, poput gradskog Zelenila, u korona vremenu posluje pozitivno. Samo financijski, jer na sreću nitko od djelatnika nije bio pozitivan na koronavirus.

Čak 150 tisuća kuna prihoda Čistoća je izgubila u vrijeme lockdowna kada su umanjili račune za oko 300 tvrtki i obrta.
No, uštedama i racionalizacijom troškova, ističe direktor Tomislav Polić, prebrodili su taj period.

-Očekujemo nastavak stabilnog poslovanja jer prema svim proračunima i izračunima bi ovu godinu trebali završiti pozitivno, ako situacija bude kakav je i sada, rekao je Polić na današnjoj pressici na odlagalištu Ilovac i zahvalio svim djelatnicima Čistoće posebno operativcima.

– Oni su u uvjetima korone, kada su svi bili kod kuće, obavljali svoj posao na terenu, cijelo vrijeme. Mislim da smo sve svoje djelatnosti što se tiče prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja otpada te čišćenja javnih površina na područja grada Karlovca, odradili savjesno i marljivo, naglašava Polić.

Čistoća se dodatno oprema za prikupljanje reciklabilnog otpada

U međuvremenu tvrtka je nastavila raditi na opremanju za prikupljanje reciklabilnog otpada. Očekuje se dvokomorno specijalno vozilo za odvoz tog otpada kojeg će resorno ministarstvo sufinancirati s 85 %. U tijeku su i dva natječaja za mini smećar i kombi vozilo koje će Čistopća sama isfinancirati.

Ono što se očekuje do kraja godine je i raspodjela 22.000 spremnika koje sufinancirao Grad. -Bez obzira na Centar za gospodarenje otpadom Babina gora, mi već sada imamo mogućnost u gradu na pristojan i kvalitetan način razdvajati reciklabilni otpad, rekao je na pressici gradonačelnik Mandić.

-Napokon možemo reći da imamo pristojno postavljenu infrastrukturu za razdvajanje reciklabilnog otpada i narednih tjedana i mjeseci nastojat ćemo maksimalno informirati sugrađane o svim lokacijama gdje mogu odvajati svoj otpad.

Na taj način, dodao je, svi građani brinu za okoliš i to da brdo na Ilovcu sporije raste.

Pročitajte i ovo

DOĐITE NA TURANJ

Ljeto na Turnju počinje danas: Sportsko – zabavna manifestacija u organizaciji udruge Naš Turanj