Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac O MAČKAMA I PSIMA Podijeli

Za kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka Grad Karlovac predlaže obveznu kastraciju i sterilizaciju

Dio vlasnika kućnih ljubimaca ne slaže se s takvim prijedlogom, svoj mogu dati do 9. travnja

Sterilizacija i kastracija kao jedini i obvezni način kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca, predlaže Grad Karlovac u nacrtu nove Odluke o kućnim ljubimcima, napuštenim i izgubljenim životinjama.

Nacrt je javno objavljen na gradskim stranicama međutim takozvano “savjetovanje sa zainteresiranom javnosti” prolazi pomalo ispod radara te iste javnosti. Ipak među vlasnicima kućnih ljubimaca sve se glasnije može čuti negodovanje zbog članka 11. koji propisuje spomenutu obvezu kastracije i sterilizacije.

Na pitanje hoće li ova odredba dovesti do još većeg napuštanja životinja te ima li Grad u planu financijski pomoći vlasnicima pri skupim zahvatima sterilizacije, gradonačelnik Damir Mandić odgovara kako je ovo praktično uvođenje reda u cijeli sustav.

– Onaj tko ima kućne ljubimce on će o njima brinuti i sama sterilizacija i kastracija sigurno će doprinijeti tome da nemamo napuštene životinje. Što se tiče sufinanciranja u ovom trenutku to nismo predvidjeli, ali vidjet ćemo kako će i taj dio javne rasprave proći.

Nacrtom su predviđene i kazne za sve one koji se ne budu držali propisanog. Kretat će se od 2 tisuće do 10 tisuća kuna.

Za one koji se ne budu držali ovih Iako navodi kako Savjetovanje sa zainteresiranom javnosti traje do 9. travnja, a dokument je moguće pronaći na internetskim stranicama Grada www.karlovac.hr

Pročitajte i ovo

ISPRAVAK

Ravnateljica Medicinske: Niti jedan nastavnik nije u samoizolaciji