Za kuhare karlovačkih restorana tri dana besplatnih radionica
Radionice organizira Turistička zajednica u sklopu IQM projekta
Kuhari iz restorana s područja Karlovca od 19. do 21. veljače imaju priliku za besplatnu edukaciju i radionice.
Radi se o restoranima koju su uključeni u projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac (IQM Karlovac), ali i onima koji se planiraju priključiti projektu. Edukacija će biti podloga za gastro evente koji će se realizirati ove godine prema novom konceptu, a cilj je lokalnim proizvodima i receptima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu gastro destinaciju.
Kuhari će svoja znanja moći proširiti o npr. samoniklim gljivama i jelima od gljiva te pivu u jelima. Pripremat će se i namaz od gljiva, rižot s gljivama, smuđ u pivskom tijestu, pivska juha, domaći rezanci u umaku od piva…
Edukacije organizira Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Klubom Gastronaut, a kulinarske radionice u Trgovačko ugostiteljskoj školi vodit će Ivana Vukmanić, promotorica lokalne i kreativne karlovačke kuhinje, pobjednica 3. Kupa kuhara i Saša Bešlić, Master Cherf s licencom svjetske organizacij World Association od Cherf Societes.
Početak radionica je sutra u 15:30.
Foto: Ilustracija