Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Život VELJAČA PREVRTAČA Podijeli

Za loše raspoloženje ili umor danas optužite vrijeme – olujni vjetar, visoke temperature i nizak tlak zraka

Olujni vjetar oslabit će tijekom noći, ali temperature ostaju u plusu

Jak jugozapadnjak, ponegdje i s olujnim udarima te visoke temperature odlika su današnjega vremena. Bit će i ponešto kiše.

Unatoč jačini vjetra i narančastom upozorenju u cijeloj zemlji, u DHMZ-u ipak kažu da imamo više sreće od ostatka Europe.

– Ovdje to nije tako jako inteznzivno kao što je to bilo u Britaniji i kao što je u središnjoj Europi dakle u Njemačkoj, kažu u DHMZ-u.  No, treba biti oprezan jer zbog ovako jakog vjetra osim ptica, lišća i vrećica može “poletjeti” i još štošta drugo – crijepovi, grane, kante za smeće…

Druga posebnost vremena je i to što se Hrvatska se jutros budila bez minusa. Prednjačilo je karlovačko područje s čak 13 celzijevaca, a temperatura će tijekom dana porasti još stupanj do dva.

– Znatno je to iznad prosjeka za doba godine, za veljaču. No,zbog toga ima dosta oblaka jer nam s jugozapada dolazi i vlažniji, topliji i nešto nestabilniji zrak tako da će danas iz ove promjenjive naoblake povremeno biti slabe kiše.

Sve zajedno uz nizak tlak zrak i biometeorloška situacija je loša stoga za loše raspoloženje ili umor danas slobodno možete optužiti vrijeme. Vjetar bi se tijekom noći trebao smiriti, ali i dalje će biti iznadprosječno toplo i s kišom. Naznake da će možda ipak uskoro zazimiti nema.

Pročitajte i ovo

DOBA KORONAVIRUSA

Četiri analize krvi na koronavirus u Karlovcu i svi negativni