Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija ZA LIJEČNIKE Podijeli

Za pet specijalizacija u domovima zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo županija osigurala milijun kuna

Domovi zdravlja u Karlovcu, Dugoj Resi i Vojniću dobit će specijalizacije za obiteljsku medicinu, u Ogulinu za ginekologa, a u Zavodu za epidemiologa

Milijun kuna osigurala je Karlovačka županija za pet specijalizacija u  zdravstvu 2021. godini.

Prvi put se radi o vlastitim sredstvima županije, a financirat će se tri specijalizacije iz obiteljske medicine domovima zdravlja u Karlovcu, Dugoj Resi i Vojniću te iz ginekologije Domu zdravlja Ogulin i epidemiologije Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Dom zdravlja Duga Resa od 2013. godine nije ima specijalizacije iz obiteljske medicine, rekla je danas ravnateljica Melita Trgovčić.

-Od ukupno sedam timova obiteljske medicine, trenutno postoji samo jedan specijalist iz obiteljske medicine, naglasila je.

Iznos decentraliziranih sredstava za županijske zdravstvene ustanove rast će i iduće godine. Dožupanica Vesna Hajsan Dolinar  je podsjetila kako je 2019. godine povećan sa 14 milijuna na 17,3 milijuna kuna. U 2021. bit će pak 18 milijuna kuna.

-Cilj je ulagati u opremu i prostore zdravstvenih ustanova te zadržavanje liječnika da ostanu živjeti i raditi na području Karlovačke županije, naglasila je.

Pročitajte i ovo

SIGURNOST PRVA

58 slunjskih prvašića učilo o prometu