Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Crna kronika POLICIJA PO RECIDIVISTIMA Podijeli

Za pet vozača recidivista 55 dana zatvora i 30.200 kn kazne: Neki nikako da nauče da se ne pije i vozi

Oni koji misle kako mogu piti i voziti ili stalno ponavljati iste prekršaje, kad tad dolijaju. A onda pljus po džepu, a i malo zatvora

Od petorice vozača u Karlovačkoj županiji koji su  ponavljači prekršaja, država je prošli tjedan “zaradila” 30.200 kuna, a oni od nje “dobili” 55 dana zatvora.

Riječ je o karlovačkoj četvorki i jednom Slunjaninu, a svi su redom u prometu ponovili teške prekršaje.

Tako je 65-godišnjak vozio automobil dok nije smio, a ponovio je prekršaj zbog kojeg je u zadnje tri godine već četiri puta kažnjen. Policija ga je uhitila, privela na sud i dobio je dva tjedna zatvora.

Jedan vozač (36) bio je pijan za volanom i to s 1,7 promila. U zadnje tri godine zbog pijanstva za volanom kažnjen je pravomoćno dvaput, pa mu je ovo bila “treća sreća”. Dobio je deset dana zatvora.

Još jedan vozač (32) pao je u ruke policiji. Vozio je neregistrirano i neosigurano vozilo prije nego što je smio, a nije koristio niti pojas. Sve te prekršaje već je činio, a u zadnje tri godine dogodilo mu se to čak 13 (!) puta koliko je pravomoćno osuđen. Sad je pak dobio 30 dana zatvora i kaznu od 8.800 kuna.

Prije stjecanja prava na upravljanje vozilom je upravljao 56-godišnjak, a za kojeg je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja. On je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 7.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 5 mjeseci.

Također je utvrđeno da 45-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,52 g/kg i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, upravlja neregistriranim i neosiguranim vozilom. Zbog ponavljanja istovrsnih prekršaja, a zbog kojih je unatrag tri godine u jednom slučaju bio pravomoćno kažnjen, vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 14.400 kuna.

Pročitajte i ovo

DUGOREŠKE ULICE SU KRATKE

U Dugoj Resi uhvatili ponavljača: 28 tisuća kuna kazne i godina bez vozačke