Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život BICIKLISTI DOBRODOŠLI Podijeli

Za početak: U županiji dodijeljeno 17 Bed&Bike oznaka kvalitete smještaja

Samo jedan Bed&Bike za sad ima 5 zvjezdica, ostali 3 i 4

Cikloturistička priča u Karlovačkoj županiji nastavlja se razvijati. Biciklističkim rutama sada se pridružuju i smještajni kapaciteti.

U prvom krugu standardizacije cikloturističkog smještaja, prema pravilniku koji su zajednički izradili županijska Turistička zajednica, Razvojna agencija JURRA i Veleučilište Karlovac, dodijeljeno je 17 Bed&Bike oznaka.

Samo jedna nosi 5 zvjezdica, a danas su dodijeljene one s 3 i 4 zvjezdice.

– Drago nam je što je prepoznata inicijativa za certificiranje u ovom obliku jer se na taj način i razvija biciklizam, a i sama tabla koja će stajati uz oznaku apartmana će svakako privući i dodatne goste, odnosno bicikliste. Karlovačka županija je idealna za biciklizam te je dobro što je Županija prepoznala ovaj oblik turizma, rekao je u ime iznajmljivača Matija Pijevac.

Sve ove aktivnosti su dio provedbe i rada na Strategiji razvoja turizma Karlovačke županije koju podupire Ministarstvo turizma i sporta konkretnim financijskim sredstvima. Županija je, kaže i vd županica Martina Furdek Hajdin, prepoznala ulogu javne uprave koja ima zadatak poraditi na kvaliteti infrastrukture, razvoju samih trasa biciklističkih ruta koje treba signalizirati.

-Također, jako je jako bitno poraditi na standardizaciji i kvaliteti usluge i privatnog sektora i pružiti informaciju što se sve još može vidjeti i posjetiti u županiji svima onima koji dolaze na naše područje. Sve te informacije integrirane su u našu turističku karticu, dodala je.

Pročitajte i ovo

PREDIVAN DAN

S gotovo 21 stupnjem Karlovac i županija danas među najtoplijima u Hrvatskoj