Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Karlovac BEZ STRAHA Podijeli

Za polazak u prvi razred moraju se pripremiti djeca, ali i roditelji

Kako bi cijeli proces prošao glatko, najvažnija je komunikacija

Hoće li se moje dijete uklopiti, kako mu mogu pomoći, hoće li se snaći u školi i novim obavezama, samo su neka od pitanja koja muče roditelje budućih prvašića.

Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić u suradnji s Društvom „Naša djeca“ u Karlovcu odlučili su organizirati radionicu na kojoj roditelje dodatno educiraju i odgovaraju na pitanja o spremnosti njihovog djeteta za polazak u prvi razred.

Učiteljica 3.b razreda OŠ Braće Seljan, Vlatka Hoffer Smerdelj i sama je do prije godinu dana bila u ulozi roditelja budućeg prvašića, a mučila su je ista pitanja.

Iako je učiteljica, osjećala je određenu razinu zabrinutosti. Ističe kako joj je zbog struke ipak bilo malo lakše nego ostalima jer je znala što se sve događa u pozadini.

– Važno je ukazati koliko je važna komunikacija između roditelja i djeteta od najranije dobi, a tijekom školovanja i s učiteljicom. Dakle, taj komunikacijski trokut uvijek mora postojati da bi to sve bilo uspješno, naglašava.

Danas, kao iskusna učiteljica i majka, želi pomoći roditeljima da se što bolje snađu u ovoj nepoznatoj situaciji.

Uz dijete, i roditelj se mora pripremiti za školu

Jasmina Rendulić, uz to što je i učiteljica razredne nastave u OŠ Braće Seljan, volonterka je i Društva „Naša djeca“.

Spremna je odgovoriti na mnoga pitanja roditelja, ali i ponuditi im smjernice što očekivati na početku prvog razreda.

– Bitno je naglasiti kako se uz dijete, i roditelj mora pripremiti za njegov polazak u prvi razred. To je jedna velika promjena u njihovom životu kada se prelazi iz vrtića u školu ili iz predškole. Smatramo, kao učiteljice, da trebamo biti roditeljima na raspolaganju, da im pomognemo, ohrabrimo ih kako bi nam spremni došli u prvi razred.

Predstavnica Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Karlovac, Ivana Mihalić, objasnila je važnost knjižnice u životu svakog predškolca.

– Mi kao knjižnica svakako možemo pomoći na području predčitalačkih vještina. Naša primarna djelatnost je knjiga. Naše glavne aktivnosti se baziraju na tome, a samim time nastojimo djeci približiti školu i sve ono što ih čeka, zaključuje.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

VELIKI ČOVJEK

Osam godina otkako je preminuo mons. Radanović, župnik koji je obilježio Dubovac i Karlovac