Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Za prostorno planiranje 1,7 milijuna kuna, najvažniji planovi za ŠRC, Zvijezdu i vojarnu Luščić

-Ulazimo u fazu koja je ključna budućnost Karlovca

Milijun i sedamstosedamdesetsedam tisuća kuna novac je koji će u 2020. godini biti uloženi u prostorno planiranje u Karlovcu.

-Ulazimo u fazu koja je ključna budućnost Karlovca, rekao je gradonačelnik Damir Mandić na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća.

Najvažniji dokument bit će GUP. Doživjet će svoje četvrte promjene koje će biti sveobuhvatnije od prošlih. U narednoj godini bit će završen i plan uređenja vojarne Luščić zajedno sa rješenjima pristiglim na europski natječaj za taj prostor.

Iako nije usko povezano s prostorinim planiranje, ali u novoj godini Grad će prionuti i na izradu nove Strategije grada.

– Mora biti usklađena s nacionalnim strategijama. A sve to što nam slijedi će odrediti i razvoj i budućnost Karlovca. Prezentiran nam je i natječaj Europan-a za vojarnu Luščić. Narednih tjedana i mjeseci to će biti prezentirano i javnosti.  Važno je da u ovo što nas očekuje budemo uključeni svi, pozvao je Mandić sve na širi angažman.

Naglasio je kako neće biti dobro ako za bilo koji od dokumenata koje će trebati donijeti na kraju budu postavljana pitanja koja su trebala biti postavljena prije.

– To nam se događa često. Ne mislim da ćemo svi isto misliti niti jednoglasno donositi odluke, ali trebalo bi posvijestiti da će npr. UPU desne obale Korane je vrijednost i potencijal koji će odrediti ovaj grad u budućnosti. Ako gledamo desnu obalu Korane, karlovačku Zvijezdu i vojarnu Luščić su tri lokacije koje će obilježiti grad za narednih 40 godina.

Foto: Ilustracija

Vezani članci

Pročitajte i ovo

OGRANIČENO

Karlovačka dvorana otvara vrata ovog vikenda, naravno uz mjere