Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac SAJAM UDRUGA Podijeli

Za rad udruga Karlovac godišnje izdvaja 11 milijuna kuna

To je društvena vrijednost tako da je mjerljivi rezultat nemoguće tražiti

Raznolikost udruga koje djeluju u gradu Karlovcu vidjela se jučer na 10. Sajmu udruga gdje ih se predstavilo više od 70. Njihovo djelovanje u 2018. godini iz gradskog je proračuna potpomognuto s čak 11 milijuna kuna.

– Ono što Grad Karlovac čini već dugi niz godina, mogu to reći i za 2018. godinu, mi stvarno izdvajamo prilično sredstava za rad civilnog sektora. Kad se uključi sport, kultura i ovaj dio udruga koji se bavi raznim ostalim aktivnostima, ta cifra dođe do 11 milijuna kuna godišnje, kaže gradonačelnik Damir Mandić.

No, ulaganje od 11 milijuna kuna u udruge, dodaje, nije mjerljivo.

– To je ono vječno pitanje na koje nitko nije našao odgovor osim onog zadovoljstva svih članova udruga i građana što sudjeluju u tim aktivnostima. To je ono neupitno i to je društvena vrijednost tako da je neki mjerljiv rezultat nemoguće tražiti.

Ipak, treba znati da nema pojedinih udruga u Karlovcu ne bi bilo npr. Asistenata osobama s invaliditetom, mačevanja, ronjenja, amaterskog plesa ili pjevanja i mnogih drugih aktivnosti.
Zbog toga imaju i velik utjecaj na rad gradske vlasti, priznaje Mandić.

– Gradska vlast, politika kako god tu pronalazi jedan veliki broj ljudi koji su stručnjaci u svom dijelu posla i gdje mi svoje gradske programe možemo raditi prema njihovih aktivnostima, što u konačnici mi i radimo tako da je interes obostran.

Pročitajte i ovo

SUSRETI S GRADONAČELNIKOM

Zborovi građana sutra u Mostanju i Cerovcu Vukmanićkom