Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Život SAFE STAY IN CROATIA Podijeli

Za sigurne turiste u Hrvatskoj: Ministarstvo turizma HGSS-u u Karlovcu dodijelilo 1,5 milijuna kuna

Sufinancira se spašavanje turista na teže dostupnim mjestima, izvan gradova i javnih prometnica

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Karlovcu je danas HGSS-u predala ugovore o sufinanciranju projekta aktivnog turizma i programa unaprijeđenja sigurnosti i spašavanja turista izvan gradova i javnih prometnica, ukupno vrijedne milijun i pol kuna.

Nastavak je to suradnje koje ovo ministarstvo s HGSS-om ima od 2003. godine.

-Suradnjom sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja stvaramo preduvjete u pružanju sigurnosti našim turistima na teže dostupnim mjestima, a to je ogromni potencijal za daljnji razvoj upravo aktivnog turizma te otkrivanje svih prirodnih ljepota Republike Hrvatske, rekla je Brnjac.

-Naša uloga je da pružimo sigurnost kako našim građanima tako i turistima, a ovakvim financiranjem to možemo raditi bolje i kvalitetnije. To je i je svrha ovog potpisivanja, dodao je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić.

Pokazna vježba na Korani

Dio velikih svjetskih sportskih događanja održava se u Hrvatskoj, ali i u Karlovačkoj županiji. HGSS ih često osigurava. Kako to rade na vodi pokazali su danas na Korani kod turbine.

-Pokušavamo podignuti sigurnost na našim rijekama. Ovdje ćemo pokazati ono što ćemo u praksi raditi ove nedjelje u Rastokama kada je rafting natjecanje, a naši članovi dežuraju da bi pružili sigurnost. Ovdje danas ćemo vidjeti kako to izgleda kada nešto pođe po zlu, pojasnio je Granić.

Ministarstvu turizma sigurnost je važna zbog čega je započet projekt Stay safe in Croatia. Do sad je prijavljeno više od 12.000 objekata za ovu oznaku.

Pročitajte i ovo

LAUREATI

Repriza 2020.: Petra Furač i Bruno Belčić najbolji sportaši Karlovca, odbojkašice Karlovca i bejzbolaši Olimpije najuspješnije ekipe