Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac UGOSTITELJI NA NOGAMA Podijeli

Za terase karlovačkih kafića predlažu zastarjele tende koje se više ne proizvode, ali i za svih iste stolce

Ugostitelji predlažu moderne pergola tende kakvih u Hrvatskoj ima već tisuću

Karlovački ugostitelji “na nogama” su zbog novog prijedloga pravilnika o uređenju terasa kafića. Grad im predlaže da stave tende koje se u Hrvatskoj kažu, uopće više ne proizvode i zastarjelog su izgleda, ali i da svi kafići na terasama imaju jednake stolce.

-Tende koje su stavljene u prijedlog pravilnika se više ne postavljaju, niti se više proizvode. Radi se o tendama na “krović”, na dvije vode, koje se već 30-40 godina nigdje ne stavljaju. One bi po tom prijedlogu bile jedine i univerzalne za Karlovac, kaže Željko Godač, jedan od ugostitelja.

Pergola tende koje su ugostitelji predlagali, uopće nisu uzete u obzir, dodaje Godač, a riječ je o najmodernijim tendama u Europi, te ih u Hrvatskoj ima više od tisuću.

Prođe li ovaj prijedlog Karlovac bi mogao biti jedini grad u Hrvatskoj bez tendi ili s tendama koje su nakaradne

Isti stolci za sve terase? Kao u menzi

No, tu nije kraj prijedlozima od kojih ugostitelje “boli glava”. Grad predlaže da svi na svojim terasama imaju iste stolce.

-Bit je u raznolikosti, a ne da svi izgledamo kao studentska menza. U prijedlogu stoji da nam za to daju godinu dana za prilagodu. Što to znači? Mi ulažemo sada u stolice, tende, dajemo svoje novce, za to ćemo dobiti rješenje, a to za godinu dana više neće vrijediti, pita se Godač i tvrdi da ni ovaj prijedlog nema veze s pameću.

Ono što ih još smeta jest da ih baš nitko iz Grada nije kontaktirao kako bi čuo njihove prijedloge. Žalac kritike  Godač tu usmjerava na dogradonačelnika Ivana Mrzljaka.

-On je bez nas angažirao projektni biro i ignorirao nas potpuno. Želim reći da on dosad u dvije godine ove problematike oko tendi, uopće nije bio uključen, a sad se odjednom pojavljuje kao osoba koja bi to trebala riješiti. Ne trebam naglašavati da problematiku uopće ne poznaje, kaže Godač.

Karlovački ugostitelji u srijedu bi na svojoj sjednici trebali raspravljati o prijedlogu grada, a javna rasprava traje do 6. travnja.

Pročitajte i ovo

IZLOŽBA VAU VAU

U Karlovcu međunarodna izložba pasa, njih 1500 predstavljaju se javnosti