Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija OPREMANJE IZNAD STANDARDA Podijeli

Za tri dugoreške škole stigla bogata računalna oprema, nabavljena novcem ušteđenim od dogradonačelnikove plaće

U prvoj fazi nabavljeno 30 laptopa, 28 projektora, 29 platna i ostala oprema

Dugoreške osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” i “Vladimir Nazor” te Učenički dom dobili su bogatu računalnu opremu i to zahvaljujući donaciji Grada Duge Rese.

Radi se o 256.707 kuna ušteđenih od plaća kojih se kao volonter odrekao dogradonačelnik Miroslav Furdek.

– Ovog časa je u školama postavljeno 29 panoa, 28 projektora, a ovdje je 30 laptopa koje će škole dobiti na korištenje. Sve to u svrhu da djelatnici škole – nastavnici i nastavno osoblje Đake, našu djecu, pripreme za društvo znanja, za konkurenciju i za borbu u 21. stoljeću na tržištu rada.

Svaka osnovna škola dobila je po 14 laptopa, projektora i platna (plus jedno veliko platno OŠ “Ivan Goran Kovačić”), a dva laptopa su donirana i Učeničkom domu. No, ova donacija samo je jedna u nizu, naglasio je gradonačelnik Tomislav Boljar. Iz istog izvora osigurat će se novac za dodatna opremanja škola.

-Krećemo u drugu fazu dodatnog opremanja informatičkih učionica za Srednju školu Duga Resa, Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić i Osnovnu školu Vladimir Nazor, a probat ćemo i za Učenički dom. No, to nije sve, nije samo informatika. Planiramo uređenje i kemijskih laboratorija, tehničkih, za fizku i slično.

Pročitajte i ovo

NAJ FOTKA

Fotografija dugoreškog klizališta s najviše lajkova osvaja klizaljke; Darivanje traje sve do kraja godine