Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Crna kronika NEMA ZASTARE ZA RATNI ZLOČIN Podijeli

Za ubijanje civila u Batnogi ’91. osumnjičena trojica muškaraca. Raspisana potraga

Nisu dostupni hrvatskim vlastima

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na šetetu četvero hrvatskih državljana u Batnogi 1991., policija je raspisala potragu za trojicom muškaraca.

Radi se o dvojici hrvatskih državljana starih 51 i 55 godina te 53-godišnjaku s dvojnim državljanstvom Repubike Hrvatske i Srbije. Sumnjiči ih se da su 16. studenog ’91. sudjelovali u napadu paravojnih jedinica takozvane Krajine na mjesto Batnoga u Cetingradu.

U zaseoku Pećina ubili 55-godišnjaka i ranili 57-godišnjakinju

Prvoosumnjičeni 55-godišnjak je kao zapovjednik diverzantskog voda Štaba Teritorijalne obrane Vojnić, zapovijedao i rukovodio postrojbom, dok su drugoosumnjičeni 51-godišnjak i 53-godišnjak kao pripadnici tog diverzantskog voda, dolaskom u zaseok Pećine iz vatrenog oružja zapucali prema civilima u bijegu i tom prilikom ubili tada 53-godišnjeg muškarca i i ranili dvije godine stariju ženu.

U Ponoru ubili još dvoje ljudi

Istoga dana, u nastavku napada paravojnih jedinica, neposredno po zauzimanju mjesta Ponor, drugoosumnjičeni je ubio dvoje zarobljenih civila, tada stare 42 i 78 godina koje su prije toga zlostavljali i ponižavali pripadnici diverzantskog voda. Ubojstvo mu je naredio prvoosumnjičeni.

Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci PU karlovačka će dostaviti kaznene prijave, a već su za osumnjičenicima raspisane potrage jer nisu dostupni hrvatskim vlastima.

Pročitajte i ovo

NAPAD U SKAKAVCU

Policija zna tko je trojka koja je napala starčića u Skakavcu, jednog uhvatili, za dvoje tragaju