Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Crna kronika PREVENTIVNO - REPRESIVNO Podijeli

Za vikend 22 pijanih vozača isključeno iz prometa, 96 prebrzih prošlo samo s kaznom

Jednom recidivistu 10 dana zatvora i novčana kazna od 7.000 kuna

Iako je brzina vodeći uzrok prometnih nesreća i pogibije na našim cestama, za ovaj prometni prekršaj u Hrvatskoj još uvijek nema drakonskih kazni poput zatvora ili oduzimanja automobila.

Tako će 96 vozača koji su proteklog vikenda na cestama u županiji vozili brže od dozvoljenog tek platiti novčanu kaznu. Među njima najbrži je vozio 99 kilometara na sat u naselju.

S druge strane, i novčanu kaznu, ali i isključivanjem iz prometa pa možda i zabranom upravljanja “platit” će 22 vozača vožnju u pijanom stanju. Najpijanijem je izmjereno 2,47 promila.

Čak 32 sudionika u prometu nije vezalo pojas, 15 ih je telefoniralo dok je vozilo, a jedan je ponovio teški prekršaj u prometu zbog čega je dobio neslavni epitet “recidivist”.

Radi se o 40-godišnjaku koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom za vrijeme dok mu je bila privremeno oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljanja izvanrednog zdravstvenog pregleda i bez potrebne zaštitne kacige na glavi.

– Vozač je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 dana i novčanu kaznu u iznosu od 7000 kuna.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

ZAUSTAVLJEN

Pijan u neregistriranom automobilu zaustavljen u Gornjem Zvečaju