Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija PREVENTIVNO REPRESIVNO Podijeli

Za vikend na cestama nevezanih vozača više nego (pre)brzih

Ukupno je policija zabilježila 369 prometnih prekršaja

Koliko je vozila tijekom vikenda prošlo kontrolu karlovačke policije nije poznato tek se zna da je utvrđeno ukupno 369 prekršaja.

Ovoga puta brzina je pala na drugo mjesto – bilo je 90 prekršaja zbog prebrze vožnje, a na neslavno prvo mjesto izbio je sigurnosni pojas. Zbog nevezanja napisano je 95 prekršaja. Bilo je i 26 prekršaja zbog vožnje u pijanom stanju te osam zbog telefoniranja u vožnji.

Najviše alkohola, 1,78 promila, izmjereno je kod 52-godišnjeg vozača na području Bosiljeva. Najveća brzina kretanja vozila bila je 153 km/h na autocesti A1 i to na dijelu gdje je ograničenje 100 km/h.

Također, jučer na D1 u Krnjaku postavljen je lijevak. Karlovačka policija je u suradnji s predstavnicima drugih inspekcijskih službi, provela pojačan nadzor vozila i vozača.

-Tom prilikom iz nadležnosti rada policije utvrđeno je 75 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan iz Zakona o osobnoj iskaznici i jedan iz Zakona nabavi i posjedovanju oružja građana, dok je iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno ukupno 11 različitih prekršaja, kažu u PU karlovačkoj.

Foto: Ilustracija/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

ZLATNA KUNA

HS Produkt, Bukva commercium i INP Croatia dobitnici ovogodišnje Zlatne kune: Tajna uspjeha je u kontinuiranom radu