Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac S NOVIM RUHOM U NOVU 2019. Podijeli

Za više turista i njihov duži ostanak: TZ Karlovac predstavila novu turističku kartu, info vodič i internetsku stranicu

Cilj je privući pozornost potencijalnih posjetitelja, prikazati im Karlovac na malo drugačiji način i ponuditi im nezaboravni doživljaj

S novom internetskom stranicom na domeni www.visitkarlovac.hr, novom turističkom kartom i informativnim vodičem Karlovac info, koji su predstavljeni na Starom gradu Dubovcu, karlovačka Turistička zajednica najavila je da im tek sada slijedi pravi posao.

Osnovni cilj je privući pozornost potencijalnih posjetitelja, prikazati im Karlovac na malo drugačiji način i ponuditi im nezaboravni doživljaj.

Turistička karta pojednostavljeno prikazuje Karlovac kako bi se posjetitelji lakše snalazili. S jedne strane je obuhvaćeno šire područje grada, a na drugoj gradska jezgra. Na njoj su navedene sve bitne turističke atrakcije i znamenitosti. Karlovac info je vodič koji je nastao kao odgovor na brojna pitanja turista u Info centru na Korzu. Unutra su najznačajnije znamenitosti s radnim vremenom, informacije o najznačajnijim manifestacijama i servisne informacije. Web stranica je pak nova destinacijska priča kojom se Karlovac prikazuje na drugačiji način, s drugačijom komunikacijom prema posjetiteljima.

Za svojim okruženjem zaostajemo samo po prezentaciji svoje ponude, a ne u onome što imamo, naglasila je direktorica Marina Burić.

-Željeli bi povećati prosječnu duljinu boravka turista na našem području sa sadašnjih 1,54 dana, a mislim da to možemo pravovremenom i kvalitetnom marketinškom komunikacijom svega onoga što imamo. Pred nama su i zadaci podizanja kvalitete postojećih manifestacija te povećanje vidljivosti grada kao zanimljive cjelogodišnje turističke destinacije, dodala je Burić.

Turizam u Karlovcu i ove godine bilježi porast – više je dolazaka i noćenja i to uglavnom domaćih turista. Od stranaca i dalje prednjače Korejci. Značajno povećanje smještajnih kapaciteta u gradu, smatra gradonačelnik Damir Mandić, bit će prekretnica za karlovački turizam.

-Dobili smo određeni broj smještajnih kapaciteta koji će definitivno pozicionirati Karlovac puno bolje nego što je bio do sad, rekao je Mandić.

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu