Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija CITY GAMES Podijeli

Zabava na Mrežnici kroz tradicionalne igre donijela puno zabave

Natjecale su se četiri ekipe, a Kljuka je bila najbolja

Na predivnoj rijeci Mrežnici održan je sportsko-zabavni City Games spektakl u organizaciji Turističke zajednice područja četiri rijeke, grada Duge Rese i agencije Adria Events.

Inačica nadaleko poznatih Igara bez granica ponovno je opravdala svoja očekivanja sa novom scenografijom i brojnim iznenađenjima kako za publiku tako i za natjecatelje.
Pred brojnom publikom svoje snage i umijeće odmjerile su četiri sjajne ekipe: Kljuka, Mrežnica, Rijeka i Duga Resa.
Ekipe su se nadmetale u modernim inačicama zabavnih, tradicionalnih City Games igara kao što su vino, utrka bačvi, vodena košarka, skakanje u vrećama, utrka magaraca, streličari i alka u karioli.
U izuzetno zanimljivoj i dinamičnoj igri vino u kojoj muška strana ekipe mora uložiti izuzetno puno napora da donese grožđe do cura koje ga gnječe i natječu se koja će napraviti više vina, ekipa Mrežnica je nedvojbeno osvojila najviše bodova. U igri utrka bačvi najbolje su veslale cure iz Rijeke. Nakon treće igre vodena košarka, u kojoj su ekipe pokazale svoje plivačke i košarkaške vještine pobjedom ekipe Mrežnica izjednačili su se bodovi Rijeke, Kljuke i Mrežnice te je natjecanje postalo jako napeto. Gledatelji, kojih se nije moglo izbrojati, svim snagama navijali su za svoje favorite.
Četvrta igra se preselila iz vode na kopno, te je ekipa Mrežnica dokazala da se izvrsno snalaze i u vodi i na kopnu osvojivši najviše bodova u igri skakanje u vrećama. Nakon četvrte igre uslijedila je igra u kojoj su se najviše zabavljali i do suza nasmijali kako natjecatelji tako i publika u igri utrka magaraca u kojoj se najbolje snašla ekipa Duga Resa osvojivši najviše bodova. Najbolji streličari ponovno su bili natjecatelji iz ekipe Mrežnica, no popustili su na posljednjoj igri alka u karioli koja je nosila najviše bodova izjednačivši rezultat sa ekipom Kljuka čime Kljuka pobjeđuje jer se u slučaju izjednačenja gleda najbolji rezultat u posljednjoj igri.

Najuspješnijim ekipama medalje je podjelila predstavnica Grada Duge Rese i Turističke zajednice područja četiri rijeke.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica