Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija STOP VATRI Podijeli

Zabranjeno paljenje na otvorenom u Karlovačkoj županiji

Samo jučer vatrogasci su intervenirali 34 puta, nije gorjelo jedino u Žakanju

Paljenje vatre na otvorenom danas je i službeno zabranjeno u Karlovačkoj županiji. Paliti ne smije nitko i ništa jer vremenski uvjeti za to nisu povoljni, a tako će ostati narednih mjesec dana.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković upozorava da su samo jučer vatrogasci imali čak 34 intervencije zbog nesavjesnih građana. – Uvjeti su takvi da požari od malih prelaze u velike i mega požare i vatrogasne snage sa svojim kapacitetima  ne mogu odgovoriti na takvu ugrozu, naglašava.

– Imali smo 73 požara u tri do četiri dana na području Karlovačke županije. Na njima je angažirano 170 vatrogasaca i 45 vatrogasnih vozila, a ukupno izgorena površina je 1250 hektara. To je u četiri dana jako veliki broj na koji ne možemo ostati mirni i morali smo reagirati, dodaje Franković.

Župan je stoga izdao jedinstvenu zabranu spaljivanja i loženja vatre na otvorenom prostoru Karlovačke županije i ona traje sve do 1. travnja. Svi koji se ogluše na ovu zabranu bit će prekršajno kažnjeni.
Vatrogasci su u drugom stupnju pripravnosti što znači da su pojačali ophodnje zajedno s policijom te će prijavljivati sve one koji naredbu krše.

Svi jučerašnji požari, njih 34, nakon što su gašeni i noćas, stavljeni su pod kontrolu i trenutno niti jedan nije aktivan, međutim Franković očekuje da će se s pogoršanjem vremenskih prilika tijekom dana i to promijeniti. Zato još jednom upozorava građane da ne pale vatru.

– Nemojte paliti vatru dok vam vatrogasci to ne dozvole. Ako imate već potrebu javite se nadležnoj vatrogasnoj postrojbi da vam osiguraju određene uvjete i da vam propišu sigurnosne elemente koje morate koristiti, ali sljedećih mjesec dana nećemo dozvoljavati kontrolirano spaljivanje na otvorenom prostoru.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote