Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Hrvatska MOŽE I DVIJE Podijeli

Zagrebački stožer donio mjeru nošenja maske na otvorenom za glavni grad

Ako piješ, skini masku pa je vrati

Zagrebački Stožer objavio je kako se u glavnom hrvatskom gradu uvode dvije nove epidemiološke mjere.

Korištenje zaštitnih maski bit će obavezno u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, a bez izuzetaka se uvodi i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima.

NOVE MJERE ZA ZAGREB – Obavezno korištenje maske u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja.

– Obaveza nošenja maski i na svim otvorenim prostorima.

Prvi čovjek zagrebačkog stožera, Zvonimir Šostar, kazao je da neće biti izuzetaka. Upitan je što s ljudima koji sjede na terasama kafića. “I oni, kad piju mogu maknuti masku, a onda je odmah vratiti”, pojasnio je Šostar.

Osvrnuo se i na ljude koji su eventualno alergični na cjepivo. “Meni je jasan revolt, ali ovdje se radi o interesu cijele zajednice. Nema dokaza ako ste cijepljeni da se ne možete opet zaraziti. Nažalost nema drugog načina da zaustavimo virus, moramo naći način kako ćemo ga zaustaviti. Danima sam s epidemiolozima da smislimo najbezbolniji način”, rekao je Šostar.

Kako će se kažnjavati građani koji ne nose maske? “Ovo nije represivna mjera. Važno je da svi shvatimo i prihvatimo mjere koje je donio Stožer Grada Zagreba. Mi ćemo poduzeti sve da budemo na usluzi građanima i potrudit ćemo se da imamo dovoljno zaštitnih maski. Ovo je mjera u interesu i zaštiti svih nas. Moramo bit svjesni da represija nikad nije dala rezultat. Upotrijebit će se ako upozorenje neće biti dovoljno. Represiju će vršiti nadležno tijelo i na temelju zakona će biti izrečena kazna”, rekao je Željko Renić iz komunalnog redarstva.

 

Pročitajte i ovo

NAPLATA

“Čestitka” države za Uskrs: Od Hrastova traži da im vrati novih 2,4 milijuna kuna