Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život FILM MLADIH Podijeli

Zahuktala se žuta filmska rola, projekcije u Zorin domu, uz rijeke, radionice…

Prvi dan službene konkurencije uspješno završen, nastavlja se danas

Prva 24 od ukupno 76 filmova  prikazana su jučer u Zorin domu u službenom programu 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala, a s projekcijama se nastavlja i danas. 

Nakon svake projekcije, održan je i razgovor s autorima pod vodstvom nezamjenjivog Boška Picule. Uz službeni, natjecateljski program započeo je i još jedan Work in progress pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika i književnosti Ane Đordić filmske montažerke Jelene Modrić.

Srijedu na žutom tepihu obilježilo je i predstavljanje radionica i festivala pa su posjetitelji uoči projekcija mogli doznati više o Prodigy Campu u Seattleu u koji će i jedan sretnik, autor filma iz natjecateljske konkurencije. Predstavljen je također i sve popularniji sisački festival Star Film Fest.

Kraj prvog festivalskog dana gosti su dočekali na obali rijeke Mrežnice uz projekciju filmova na otvorenom i tradicionalni festivalski program Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?. Predstavljen je rad Vjekoslava Živkovića – Živca jednog od osnivača Four River Film Festivala te autora desetak kratkih animiranih filmova. Nakon projekcije njegovih autorskih uradaka prikazan je i dugometražni, igrani film “Skriveni” redatelja Mikela Ruede.

Program je danas nastavljen projekcijama filmova u natjecateljskoj konkurenciji u Zorin domu te popratnim sadržajima u Gradskom muzeju. Dan završava u Starom gradu Novigradu na Dobri gdje će u 20:30 biti prikazan film “Osmi povjerenik” Ivana Salaja.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”