Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac PROJEKT Podijeli

“Zajedno kroz dan” s Turbinom promjena prošlo 42 starijih osoba

Dnevne aktivnosti bile su namijenjene podizianju kvalitete života starijih osoba

Ukupno 120 dnevnih aktivnosti u 40 dana provedeno je kroz projekt “Zajedno kroz dan” Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ na području Karlovca i Draganića.

Cilj je bio osvijestiti građane o važnosti podizanja kvalitete života starijih osoba kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici te osnaživanje volontera za rad sa starijim osobama posebno u ruralnim krajevima Karlovačke županije.

Projektom su obuhvaćena sveukupno 42 korisnika u tri doma za starije i nemoćne, a aktivnosti su provodili troje stručnih suradnika i devet volontera te jedna mlada osoba koja je na projektu bila zaposlena.

– Dnevne aktivnosti su bile kreativnog, informativnog, zabavnog, kulturnog i sportskog karaktera.  Također smo proveli i edukaciju za volontere o postupanju prema starijim osobama te četiri radionice stručnog karaktera, koje su proveli naši vanjski stručni suradnici.

Projekt je s 49.600 kuna financiralo Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, a Turbina promjena ga je provodila u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Karlovac, Obiteljskim domom za starije i nemoćne „Nobiles“, Obiteljskim domom za starije i nemoćne „MiVa“ i Obiteljskim domom za starije i nemoćne „Vila Jelaši“.

Pročitajte i ovo

DAN SRCA

Obilježen Svjetski dan srca: Bolesti srca i krvnih žila prvi su uzrok smrti u Hrvata