Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac NA TESLIN 162. ROĐENDAN Podijeli

Zaklada Nikola Tesla objavila natječaj za dodjelu stipendija

Stipendije će moći dobiti studenti s područja grada Karlovca

Baš na 162. rođendan velikog izumitelja i znanstvenika Nikole Tesle, karlovačka Zaklada Nikola Tesla za darovite učenike, studente, mlade znanstvenike i doktorante danas je raspisala natječaj za dodjelu stipendija.

Moći će ih dobiti studenti s područja grada Karlovca. U novoj akademskoj godini predviđeno je stipendiranje pet studenata u studijskim programima na STEM područjima znanosti.

– Cilj osnivanja Zaklade Nikola Tesla jest upravo poticanje izvrsnosti u obrazovanju, poticanju stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada. Mjesečni iznos stipendije iznosit će 1000 kuna, istaknuo je upravitelj Zaklade Ervin Jančić.

Sukladno financijskim sredstvima u tijeku godine dodjeljivat će se i razni oblici potpora; jednokratne potpore, nagrade za ostvarene izvrsne rezultate, financiranje sudjelovanja mladih na međunardonim i državnim natjecanjima te drugi oblici pomoći.

Natječaj će biti objavljen danas na stranicama Grada Karlovca i Zaklade Nikola Tesla, a bit će otvoren sve do 10. listopada ove godine.

Pročitajte i ovo

DO DALJNJEG

Otkazani današnji zborovi građana na Maloj Jelsi i Zadobarju: Prioritet je obrana od poplava