Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport NIŠTA OD ODOBRENJA Podijeli

Zamolba KŠZ-a nije naišla na plodno tlo, za sada mogu trenirati samo stolnotenisačice Aquaestila, kuglačice Karlovca i bejzbolaši Olimpije

Od spomenuta tri kluba, za sada su s treninzima započeli samo bejzbolaši Olimpije.

KARLOVAC – Županijski stožer Civilne zaštite nije pozitivno odgovorio na zamolbu Karlovačke športske zajednice pa seniori prioritetnih karlovačkih klubova još ne mogu započeti s treniranjem. Za sad je to, prema odluci Nacionalnog stožera, dopušteno samo stolnotenisačicama dugoreškog Aquaestila, kuglačicama Karlovca i bejzbolašima karlovačke Olimpije.

Podsjetimo, Nacionalni stožer Civilne zaštite donio je odluku kojom je od ponedjeljka, 27. travnja, ponovo dopušteno treniranje vrhunskim sportašima 1. i 2. kategorije po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišim rangovima hrvatskih natjecanja. Obzirom u našoj županiji nema sportaša 1. i 2. kategorije, Karlovačka športska zajednica još je krajem prošlog tjedan uputila zamolbu Županijskom stožeru civilne zaštite da dopusti treniranje seniora 12 prioritetnih karlovačkih klubova, naravno, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite.

Međutim, u dopisu kojeg je danas dostavio KŠZ-u, Županijski stožer se pozvao na odluku Nacionalnog stožera od 24. travnja te ponovio da trenirati mogu samo sportaši 1. i 2. kategorije po kategorizaciji HOO-o te ženske i muške ekipe koje se natječu u najvišem stupnju nacionalnih natjecanja. Tako trenirati do daljnjeg mogu samo stolnotenisačice dugoreškog Aquaestila, kuglačice Karlovca i bejzbolaši karlovačke Olimpije, a trenutno treniraju samo bejzbolaši.

Krunoslav Karin, savjetnik Baseball kluba Olimpija, potvrdio nam je da su s treninzima krenuli u ponedjeljak na svom igralištu u Grabriku, čim je odluka Nacionalnog stožera stupila na snagu.
– U ponedjeljak je s treninzima započelo 16 seniorskih igrača, koji su podijeljeni u četiri grupe po četiri igrača. Trenira se po sat i pol, a između svakog treninga je po pola sata stanke, kako bi se dezinficirala oprema te igrači iz različitih skupina ne bi došli u kontakt. Ne koriste se svlačionice, igrači na trening donose svoju opremu, po dolasku im se mjeri temperatura, a palice se, nakon svake grupe dezinficiraju. Natjecanja u svim europskim kupovima su otkazana, a prema sadašnjoj situaciji, nacionalno prvenstvo trebalo bi nam krenuti 30. svibnja.

Kuglačice Karlovca čekaju odobrenje MORH-a, Aquaestil traži smještaj za Andreu Pavlović

Kuglačice Karlovca, trenutne članice Prve hrvatske lige, ne treniraju jer moraju dobiti odobrenje Ministarstva obrane Republike Hrvatske.
– Kuglana se nalazi u sklopu Doma oružanih snaga Zrinski pa MORH mora dati odobrenje da možemo ući. KŠZ priprema dopis prema MORH-u, u kojem će zatražiti otvaranje kuglane i, ako dobije odobrenje, mi ćemo započeti s treninzima. Trenirale bi po dvije igračice istovremeno, bez korištenja svlačionica i uz sve propisane mjere – kazala nam je trenerica kuglačica Karlovca Jasenka Štimac.

Ne treniraju još ni stolnotenisačice Aquaestila, članice Superlige, potvrdio nam je trener Nikica Vukelja.
– Nismo još započeli s treninzima, iako imamo na to pravo po odluci Nacionalnog stožera. Neka natjecanja, koja su se trebala održati u narednom razdoblju, su otkazana pa nam se zapravo ne žuri s početkom treniranja. A imamo i jedan problem. Obzirom je Učenički dom u Dugoj Resi zatvoren, nemamo smještaj za Andreu Pavlović pa moramo to u narednim danima riješiti, kako bismo s treninzima mogli započeti u kompletnom sastavu.

A ostali karlovački prioritetni klubovi morat će pričekati do daljnjeg. Iako su u velikoj većini iskazali spremnost na treniranje, neki već od ovog tjedna, a neki od ponedjeljka, 4. svibnja, i dalje će morati trenirati individualno u svojim domovima, dok ne dođe drugačija odluka Nacionalnog stožera.

Pročitajte i ovo

SPORTSKI VIKEND

‘Kelteksice’ na teškom gostovanju u Splitu, kuglačice Ogulina dočekuju Split, rukometaši igraju jubilarni 30. Pržin memorijal