Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija NIJE PRVOTRAVANJSKA ŠALA Podijeli

Započela izgradnja pristupne ceste prema Centru za gospodarenje otpadom Babina Gora

Bit će završena u studenom, a nakon ceste vrlo brzo bi mogao početi i projekt izgradnje CGO-a

U Brezovoj Glavi danas su započeli radovi na izgradnji ukupno 1804 metra pristupne ceste koja će voditi do budućeg Centra za gospodarenje otpadom Babina Gora (CGO) i trebala bi biti gotova do 11. mjeseca ove godine.

– Onda bi omogućili Karlovačkoj županiji da nastavi sve ono ostalo što treba odraditi za CGO, rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić koji je uz župana Damira Jelića danas obilježio početak radova.

– Ovo je, struja, voda i prometnica, prijeko potrebno da bi uopće radovi na Centru za gospodarenje otpadom mogli i početi, naglasio je župan Jelić. Centar za gospodarenje otpadom, kaže, je trenutno u “zadnjoj kritičnoj fazi”.

– Kroz dva semfora smo lijepo na zeleno prošli, a sad je ostao jedan semafor na kojem se treba zeleno upaliti prije zadnjeg natječaja. A taj zadnji natječaj je natječaj gdje će stručnjaci crtati što treba, a kroz njega će biti odabran i izvoditelj. AKo tu ne bude žalbi već po završetku ceste u ovoj godini će se nešto vidjeti, a ako bude onda zasigurno u sljedećoj, rekao je Jelić.

Grad Karlovac je za ovu cestu, čija izgradnja je ukupno treška 7,9 milijuna kuna, povukao većinu novca iz Mjere 7 – za ruralni razvoj.

– Grad Karlovac je uspio osigurati 7,2 milijuna kuna iz EU sredstava, a ostatak od 700 tisuća kuna ćemo pokriti zajedno svi suvlasnici KODOS-a zajedno s Karlovačkom županijom, dodao je Mandić.

Izgradnja pristupne ceste prema CGO Babina Gora, kao i sam projekt Centra stanovnicima u ovom dijelu Brezove Glave donijet će i neke prednosti.

– Ovdje se ne radi o odlaganju otpadom nego o gospodarenju otpadom i mislim da se stanovnici ovog dijela Karlovca ne moraju brinuti iako mi je njihova zabrinutost razumnjiva. S druge strane, cilj je da stanovnici u ovom dijelu kad bude završen Centar za gospodarenje otpadom zaista imaju i koristi. Već sad će imati koristi od ove prometnice, a u drugoj fazi, kad se provuku komunalna infrastruktura, pogotovo voda i odvodnja, veliki dio domaćinstava će dobiti vodu što sada nemaju. U budućem razodblju i jedan dio ljudi iz ovog kraja bi trebao pronaći egzistenciju u Centru za gospodarenje otpadom Babina Gora, pojasnio je Mandić.

Pročitajte i ovo

DALEKO OD IDEALNOG

Stožer tvrdi:Mrežnica se bistri u Generalskom, manje u Zvečaju, jedva u D.Resi