Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Karlovac HRVATSKE CESTE ODLUČILE Podijeli

Zatvara se promet od Borlina prema Netretiću. Zonom radova moći će samo pješaci, svi ostali obilazno preko Jelse i Drežnika

Vozit će se obilazno karlovačkim naseljima bez nogostupa kojima ide i velik broj djece. Iz Grada pozivaju na opreznu vožnju

Od ovog petka, 25. listopada,  pa sve dok radovi ne završe, za promet se zatvara državna cesta D6 u zoni radova od karlovačke pivovare do skretanja za Žumberačku ulicu.

Odlučile su tako Hrvatske ceste nakon što su to zatražili i stanovnici Borlina. Cesta će toga dana biti zatvorena od 8 sati ujutro.  Na ovaj način očekuje se da će izvođač moći ubrzati radove, ali i sigurnost sudionika u prometu.

Jedini koji će se moći kretati zonom radova bit će pješaci.

– U zoni radova će se formirati jedan pješački koridor minimalne širine 1,5 metar preko kojega će se propuštati pješaci. On će biti ogradom odvojen od ostalog prometa i radne mehanizacije. Što se tiče bicikističkog prometa, biciklisti će moći koristiti pješački koridor, ali samo tako da siđu sa bicikla i guraju ga, znači kao pješaci, rekao je viši stručni suradnik za promet u Gradu Karlovcu  Josip Bacan na pressici kod karlovačke pivovare (gdje je trenutno smješten semafor).

Stanovnici čije se kuće nalaze u zoni radova imat će osiguran koridor za dolazak i odlazak od svojih kuća. Prolazak će biti omogućen i hitnim službama

Promet će se odvijati obilazno – za one koji državnom cestom D6 idu prema Netretiću preko Drežnika, Brodaraca, Jelse i Borlina te obrnuto za sve one koji iz pravca Netretića idu prema Karlovcu.

Kada će promet biti normaliziran nije poznato tek je danas najavljeno da će za blagdan Svih svetih nakratko biti pušten.

– Bit će omogućen promet kroz zonu raskrižja. Zona raskrižja će se otvoriti za promet u četvrtak, 31.10. u 17 sati i bit će otvoren do nedjelje ujutro kada se ponovo zatvara, dodao je Bacan.

Obilaznim pravcem moći će svi, čak i autobusi, ali ne i teretna vozila. Ona će morati pronaći druge puteve kojima će dolaziti do svog cilja. Preporuka je da koriste autocestu.

Borlinčani su zadovoljni ovakvim raspletom do sad neizdržive situacije.

-Građani su to i htjeli, prvo zbog dinamike radova, smatraju da će radnici moći puno više toga napraviti, a i zbog sigurnosti djece i pješaka trebalo bi biti bolje. I brži radovi i sve, naglasio je predsjednik Mjesnog odbora Borlin Renato Cerovac.

No, gradska pročelnica Hermina Komanac poziva sve da alternativnim pravcem voze posebno oprezno jer radi se o karlovačkim naseljima koja mahom nemaju nogostupe.

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Karlovačka Čistoća puna planova za ovu godinu: Obnovit će vozni park, ali i povećati odvoz smeća i uvesti nove linije