Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Crna kronika SANKCIJE ZA NESAVJESNE VOZAČE Podijeli

Zatvor pun ponavljača – petorica stalno ponavljala teške prekršaje u prometu pa ih sud poslao iza rešetaka

Vožnja bez položenog vozačkog, u pijanom stanju, u tehnički neispravnom vozilu, odbijanje testa na drogu… sve su to ponovili po nekoliko puta u tri godine

Brzina je protekloga vikenda bila najčešći prekršaj na području Karlovačke županije, a bilo je i podosta takozvani recidivista.

PU karlovačka je u pojačanom nadzoru utvrdila čak 123 prekršaja nepropisne brzine. Najveća izmjerena brzina bila je 98 kilometara na sat izvan naselja. Zbog alkohola je ovoga puta iz prometa isključeno  tek šest vozača, a najpijaniji je imao 2,18 promila.

Na području Karlovca i Duge Rese zatečeno je pet osoba koje su ponavljači teških prekršaja u prometu.

Dvojica vozača, 29-godišnjak i 25-godišnjak upravljali su vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Za njih je utvrđeno da su unatrag tri godine u tri slučaja već bili pravomoćno kažnjeni zbog istih prekršaja te su uhićeni i privedeni na nadležni sud. Po brzinskoj presudi  29-godišnjak ostaje u zatvoru 30, a 25-godišnjak 20 dana.

Za 58-godišnjeg vozača je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,64 promila, a unatrag tri godine u dva slučaja već je pravomoćno kažnjen za isti prekršaj. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 17 dana.

Nadalje, 30-godišnjak je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je za vrijeme kontrole odbio ispitivanje prisutnosti na droge. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u 13 slučajeva već bio pravomoćno kažnjen zbog čega je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu od 5.000 kuna.

Tehnički neispravnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je 44-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. On je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 23 dana.

Tijekom vieknda sankcionirano je i 28 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 32 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ilustracija

Pročitajte i ovo

PAZI, DIVLJAČ NA CESTI

U 2021. na cestama povećan broj naleta na divljač: Samo ih za vikend zabilježeno 12