Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac ADVENT KOD FRANJEVACA Podijeli

Zavirite u adventsku priču karlovačkih franjevaca

Advent u Franjevačkom samostanu donosi mnoštvo sadržaja. Svi posjetitelji moći će već sutra zaviriti i doznati što to karlovački franjevci čuvaju u svojim prostorijama

Staru samostansku kuhinju i apoteku, miris ljekovitog bilja i staro posuđe – sve to moći će vidjeti i osjetiti posjetitelji u Franjevačkom samostanu u Karlovcu tijekom ovogodišnjeg adventa.

Otvoren će biti i muzej u kojem je sačuvano čak 214 izložaka te liturgijskih predmeta iz 17. i 18 stoljeća. Vrata samostana u adventsko vrijeme bit će otvorena svaku subotu i nedjelju od 16 do 20 sati.

Adventskim subotama kod franjevaca organizirane su i posebne vođene samostanske ture uz dobrovoljni prilog, i to u terminima od 16 i 17 sati. Broj osoba u turama ograničen je na 25.

Samostanska sarma za pomoć ljudima u potrebi

U organizaciji volontera Caritasa posjetitelji će moći probati ili ponijeti sa sobom sarmu skuhanu po drevnoj samostanskoj recepturi, fritule, kuhano misno vino i druge slastice. Sve ovako prikupljene donacije bit će usmjeren ka pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uz sve to, franjevci će sutra, uoči prve nedjelje Došašća, u 18:30 upaliti prvu svijeću na velikom adventskom vijencu. Nalazi se već tradicionalno na Starom placu. Građani mogu sa sobom ponijeti adventske aranžmane i svijeće za blagoslov, a kasnije se i pridružiti svetoj misi.

Pročitajte i ovo

ZAUSTAVI SE VATRO

Naši vatrogasci s Dinare: Odrađuju vrhunski posao u ekstremnim uvjetima