Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Nakon stravičnog pokolja stižu reakcije, a uz predsjednika Đukanović, sućut je izrazila i šefica skupštine koja je rekla kako se nada da više nikad neće svjedočiti ničem sličnom u Crnoj Gori Crna Gora će proglasiti tri dana žalosti nakon stravičnog pokolja Agenti FBI-a uklonili su 20-ak kutija iz odmarališta i rezidencije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Palm Beachu na Floridi,  uključujući registratore, setove povjerljivih vladinih materijala, fotografije... Novi problemi za Trumpa: FBI je na njegovom imanju pronašao 11 setova tajnih dokumenata Nakon izgubljenog finala Wimbledona i osvojenog turnira u Washightonu, pobjednički niz Nicka Kyrgiosa stao je u četvrtfinalu Mastersa u Montrealu gdje je u tri seta (7-6(4), (1)6-7, 6-1) bio bolji deseti igrač svijeta, Hubert Hurkacz. U dvoboju odličnih servera (asovi 20-19 u korist Hurkacza) bolji je bio Poljak koji je nakon dva seta bez breaka u odlučujućem, trećem napravio dva i zakazao dvoboj protiv pobjednika ogleda Ruud/Auger-Aliassime. Bio je to drugi ogled Kyrgiosa i Hurkacza i druga pobjeda poljskog tenisača. Kyrgios bez jubilarne, desete pobjede u nizu: Hurkacz bolji! Životni problemi zadesili su ju još kada je bila djevojčica, nije imala ni sreće u ljubavi. Unatoč privatnim problemima, Heche je na poslovnom putu išlo iznimno dobro, a onda je život izgubila u prometnoj nesreći Tužna životna priča Anne Heche: Poginule joj dvije sestre i brat, otac ju je zlostavljao kao curicu

Karlovac LJEPŠA I ŠTEDLJIVIJA ZGRADA Podijeli

Završila 6,5 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrade Veleučilišta u Meštrovićevoj

Od sada u energetskom razredu C, štedjet će više od 50 posto toplinske energije

Ukupno 6,5 milijuna kuna vrijedna energetske obnove zgrade Veleučilišta u Meštrovićevoj ulici 10 je završila.

Ugrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova i krova, zamijenjena vanjska stolarija novom PVC, rekonstruirani su sanitarni čvorovi, zamijenjene postojeće instalacije i sanitarna oprema. Rekonstruirana je i kotlovnica te postavljeni solarni kolektori za toplu vodu, ugrađeni su termostatski ventili i LED rasvjeta. Za lakši pristup osobama smanjene pokretljivosti postavljena je vertikalna podizna platforma.

Grad Karlovac se za ovaj projekt kreditno zadužio kod HBOR-a za 1.172.625 kuna, a prva rata na naplatu stiže krajem ožujka 2021.

Projekt je s 3,7 milijuna kuna sufinanciran iz europskog Fonda za regionalni razvoj.

Zgrada je iz energetskog razreda D ušla u razred C i štedjet će više od 50 posto toplinske energije u odnosu na prije.

-Energetska obnova je unaprijedila energetski razred građevine sa D na C kategoriju, smanjila emisiju CO2 za 57 posto i postigla godišnje smanjenje toplinske energije za grijanje za 51 posto, rekao je voditelj projekta Robert Vodopić.

Zgrada Veleučilišta u Karlovcu u Meštrovićevoj 10 jedan je od ukupno sedam projekata energetske obnove javnih zgrada. Obnova gradske uprave, knjižnice, Područne škole Tušilović i OŠ Turanj je završila, a slijede još Vrtić Dubovac i OŠ Braće Seljan. Radi se o investicijama uukupno vrijednim 32,2 milijunan kuna.

-Grad Karlovac u provedbi spomenutih projekata ima udio od 12,2 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sudjeluje s gotovo 6 milijuna kuna, dok su bespovratna sredstva u iznosu od 14,1 milijun kuna, dodala je gradska pročelnica Marijana Tomičić.

Već se pripremaju još tri nova projekta energetske obnove – male zgrade gradske uprave, Sokolskog doma i jedne od zgrada unutar Vatrogasnog centra na Gazi.

Pročitajte i ovo

DOBRO DJELO

Idući tjedan čak četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Karlovcu