Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija ZBRAJANJE ŠTETE Podijeli

Završila hitna sanacija štete prošlotjednog nevremena: 530 tisuća kuna za 414 oštećenih objekata, neće biti proglašena elementarna nepogoda

Šteta je hitno sanirana u četiri dana

Na području Grada Karlovca završila je hitna sanacija štete na 414 objekata oštećenih protekli tjedan u olujnom nevremenu.

U sanaciji štete sudjelovale su operativne snage; Grada Karlovca, Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, Vatrogasne zajednice grada Karlovca te gradske tvrtke Zelenilo, Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Inkasator, a pomoć su pružile i vatrogasne snage Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i Vatrogasne zajednice Sisačko-Moslavačke županije.

Pored žurnih službi, na terenu su bili i radnici Elektre Karlovac koji su otklonili kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži te Cesta Karlovac koji su sanirali štete na prometnicama.

Neće biti proglašena elementarna nepogoda

– Na aktivnostima intervencija i hitnih sanacija tijekom četiri dana dnevno je u prosjeku sudjelovalo od 100 do 150 vatrogasaca, a utrošeno je oko 530 tisuća kuna, od čega je dio pomoć u hrani i vodi iz Robnih rezervi u vrijednosti od 39.450 kuna. Za terensku procjenu preliminarne štete formirano je sedam timova koji su obišli zahvaćeno područje i izvršili izvid štete na objektima, te je procijenjeno da se radi o ukupnom iznosu od oko 6,2 milijuna kuna, stoji u priopćenju Grada.

Zakonski uvjeti za proglašenje elementarne nepogodne nisu ispunjeni, jer kako je zakonom propisano, “procijenjeni iznos višestruko je manji od zakonom propisanog uvjeta za proglašenje elementarne nepogode, a koji za Grad Karlovac iznosi 43,6 milijuna kuna.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

NE ODUSTAJU

U Hrnetiću 299 mještana potpisalo peticiju za hitnu izgradnju pločnika; Očekuju odgovore gradonačelnika