Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac KAO NOV Podijeli

Završila obnova Vrtića Dubovac. 160 mališana ponovo u njemu od ponedjeljka

U projekt je investirano skoro 7,5 milijuna kuna. Vrtić je sada i energetski učinkovit

Dječji vrtić Dubovac, jedan od najljepših i najstarijih u Karlovcu, danas je svečano otvoren nakon što je u proteklih šest mjeseci u cjelosti obnovljen.

Radi se o investiciji od skoro 7,5 milijuna kuna od čega je 1,7 milijuna stiglo bespovratno iz EU. Zgrada je sada i energetski učinkovita. Iz energetskog razreda F prešla je u razred B što znači da će imati značajne uštede na potrošnji energije.

Izmjenjena je vanjska stolarija, izolirani fasada, krov i podovi, rekonstruirana je kotlovnica pa se vrtić sada grije na plin. Ugrađena je LED rasvjeta i uvedeni rekuperatori zraka

– Smanjena je emisija CO2 za 92,54 posto i postognuta godišnja energetska ušteda od 171.141 kWh, naglasio je Robert Vodopić voditelj projekta energetske obnove.

U vrtiću 6 skupina i 14 “teta”

Vrtić mališanima vrata otvara u ponedjeljak, kaže ravnateljica Vrtića 4 rijeke Bernarda Vuksan.

-Pred nama je još nekoliko da si uredimo prostore u kojima će boraviti u šest vrtićkih i jasličkih skupina te jednoj igraonici, 160 djece. Djelatnika će biti 14 odgojitelja, 4 spremačice. Tu je distribucijska kuhinja u koju će dolaziti hrana iz naše centralne kuhinje na Švarči. Ovaj objekt je u sklopu Dječjeg vrtića “4 rijeke” sada već peti koji je dobio kompletnu obnovu. Jako smo svi sretni i zadovoljni.

Otac vrtić gradio, kći obnavljala

Vrtić Dubovac izgrađen je 1973. po projektu arhitekte Maradina. Skoro pola stoljeća kasnije obnovu vrtića projektirala je njegova kći Nikolina.

-I tada je ovaj vrtić bio suvremen i prostorno odgojiteljskog karaktera. Sada smo ga opet pročistili i opet je postao ono što je – poseban prostor s izuzetno edukativnim karakterom, rekla je Maradin.

Svi gradski vrtići obnovljeni, slijedi izgradnja još jednog većeg

Obnova čeka još vrtić Baniju, ali u Gradu, ponovio je gradonačelnik Damir Mandić već započinju s planiranjem izgradnje još jednog, novog vrtića.

-Ove smo sve objekte obnovili i moramo uskoro pronaći lokaciju i krenuti projektirati jedan novi, veći objekt da u gradu Karlovcu maknemo s dnevnog reda pitanje imaju li sva djeca mjesto u vrtićima. Nama je jasno da je ulaganje u vrtiće najveća demografska mjera jednako važna kao i osiguranje radnih mjesta.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu