Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život SORRY Podijeli

Zbog D6 pljušte isprike ministra Butkovića i direktora HC-a Škorića: Učinit ćemo sve da radove što prije završimo

Škorić kaže da ne brani investitora. Građani najavili prosvjed za subotu

Zbog radova na rekonstrukciji D6 u Karlovcu danas pljušte isprike ministra Olega Butkovića i predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića. Učinit ćemo sve napore da radove što prije završimo, poručili su danas poslijepodne iz karlovačkog Glazbenog paviljona.

-Mi se ispričavamo svim ljudima da to dugo već traje, ali Hrvatske ceste će u suradnji s Gradom i drugima raditi sve da to što prije završimo. Nije lako raskinuti ugovor i ići u neke stvari koje nas lako mogu odvesti da taj projekt i dulje traje. Tu smo danas i predsjednik uprave Hrvatskih cesta i ja i učinit ćemo sve da to što prije završi.

-Koristim priliku da se ispričam građanima grada Karlovca posebno stanovnicima Marmontove ulice gdje je nastao najveći problem rekonstrukcijom državne ceste D6, rekli su Butković i Škorić koji je usput ponovio kako bi raskidanje ugovora s izvođačem u ovoj fazi samo produžilo radove.

U ponedjeljak sastanak sa stanovnicima Dubovca i Borlina, ali i pivovarom i Gradom

Za ponedjeljak najavljuje sastanak sa stanovnicima tog dijela grada Karlovca.

-Evidentirat ćemo sve eventualne probleme koje su imali, i oštećenja objekata kojih znamo da ima. Dogovorit ćemo s njima i način sanacije koja će ići na trošak izvođača. Nama je u ovom trenutku primarno završiti taj projekt što prije, kaže Škorić.

Na pitanje novinara kako planiraju završiti projekt što prije, ako ga od ponedjeljka obustavljaju i nastavljaju tek na jesen.

-Upravo jedan od razloga zašto se to dešava je da se što je moguće prije komunikacija tim dijelom grada. Mi ćemo već u ponedjeljak održati sastanak sa stanovnicima i s pivovarom koja je u neposrednoj blizini. Morali smo cijelo vrijeme osiguravati nesmetano funkcioniranje pivovare i na taj način smo najviše tempirali faze radova da osiguramo svim gospodarskim subjektima da mogu nesmetano funkcionirati za vrijeme obavljanja radova. Sjest ćemo s građanima, s pivovarim i Gradom i vidjet ćemo kako ćemo dalje realizirati taj projekt, pojašnjavao je Škorić.

Škorić kaže da ne brani izvođača

I za produžetak radova sve do kraja godine naveo je niz razloga.

-Ogroman broj instalacija koji se radi u sklopu te investicije na određen način je prolongirao završetak u rokovima koji su bili zadani. Moramo znati i da je izivođač iz BiH i da radna snaga većim dijelom dolazi iz BiH, da su i oni kao i mi bili pogođeni pandemijom koronakrize i da s te strane im možemo, kao i svim drugim izvođačima na projektima, prolongirati rok od tri do šest mjeseci. I tu zapravo leži jedan od uzroka cijele ove situacije u kvaliteti.

Zašto ih toliko brani kada ta ista tvrtka u Rijeci radi punom parom.

-Ja ni jednom rječju nisam branio izvođača, ja sam govorio o razlozima prolongiranja završetka radova u rokovima koji su se produljili, kaže Škorić.

Ako probiju novi rok plaćat će penale

U daljnjem nastavku aktivnosti na tom projektu, dodaje, neće biti više nikakvog popusta za izvođače.

-Prolongat je do kraja godine uz uvažavanje svih zahtjeva koje će Grad, tvrtke i građani imati u smislu regulacije prometa. A ako probiju i taj rok platit će penale, zaključio je Škorić dodavši da se ne treba brinuti ni zbog kvalitete izvedenih radova jer “kvaliteta je zajamčena i garancijama izvođača i sustavom kontrole koji je ugovoren, dakle nadzorom”.

Građani neće dozvoliti prekid radova i puštanje u promet neasfaltirane ceste. Mandić uz njih

Podsjetimo, stanovnici Borlina i Dubovca najavljeno puštanje “bijele”, a ne asfaltirane ceste u promet kao ni zaustavljanje radova kod pivovare do jeseni, neće podržati.  Najavljuju prosvjede. Prvi će biti već ove subote.

Prije dolaska ministra Butkovića i direktora Hrvatskih cesta Škorića, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je stao na stranu stanovnika Dubovca i Borlina.

Hrvatskim cestama kao investitoru i tvrtki koja obavlja nadzor je poručio da shvate ozbiljnost situacije, a izvođačima radova da dovedu još 100 radnika i 10 strojeva i konačno završe posao.
Novo produženje rokova ne prihvaćamo, rekao je Mandić uvjeren da izvođač neće ni u ponedjeljak uspjeti odraditi posao na priključcima, kako je najavljeno iz Hrvatskih cesta.

-Izvođač će u ponedjeljak pokazati jesam li ja danas u pravu ili nisam. Ja tvrdim da sam u pravu. Prema mom dubokom uvjerenju tvrdim da oni mogu gore dovesti još 100 radnika, 10 strojeva i to završiti u roku. I stvarno se slažem sa svima onima koji kažu “dajte završite taj posao i otiđite iz našeg grada”.

Da je Grad investitor, naglasio je Mandić, s ovakvim bi izvođačem vrlo vjerojatno raskinuo ugovor.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini