Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život RODE SU VAŽNE Podijeli

Zbog dvije rode kasnit će radovi na nogostupu u Belavićima: Moramo čekati da rode odlete

Pretpostavlja se da će rode odletjeti 20. rujna

Sad kad konačno imaju novca, sve dozvole i radove, projekt izgradnje nogostupa u Belavićima zakočit će par bijelih roda.

Ove zaštićene ptice smjestile su se u gnijezdu na stupu na skretanju prema Otoku ljubavi, kojeg treba izmjestiti. Dok god su rode u gnijezdu stup se ne smije micati pa će završetak radova biti produžen.

-Dakle, moramo čekati da rode odlete. Onda će HEP u nekom razumnom roku izmjestiti stup metar, dva i onda možemo dovršiti radove. Većina radova će do tada biti gotova, ali formalno u smislu uporabne dozvole bit će na jesen, pojasnio je gradski pročelnik Mladen Rakočević.

Podsjetio je nove vijećnike koliko je dugotrajalo dok se uopće došlo do faze da se nogostup započne graditi. U proračunu je bilo osigurano 2,5 milijuna kuna koje nisu uspjeli iskoristiti dok nisu razriješili imovinsko – pravne odnose.

-Ljudi su se svi složili, ali bilo je problema da bi čovjek potpisao, ali kuća glasi na tatu, a tata je umro pa nema tko. Pa smo mijenjali projekt, uglavnom jedva smo došli do dozvole i sad je to krenulo.

Nogostup će imati 1700 metara i gradi se u tri etape. Ceste Karlovac rade svakodnevno međutim rok za završetak morat će pomaknuti zbog već spomenutih roda.

Ako je suditi po odgovoru resornog ministarstva, rok bi sada trebao biti negdje u rujnu.

-Još pred dva, tri mjeseca sam poslao Ministarstvu zaštite okoliša da nam daju rok kada možemo izmjestiti stup, ali su rekli da to može biti 30 dana, ponovo moram podnijeti zahtjev oko 15. kolovoza, dakle 30 dana prije nego rode odlete. Pa pretpostavljam da će oko 20.9. odletjeti, što da vam kažem, zaključio je Rakočević.
(T. P.)

Pročitajte i ovo

SRETAN KRAJ

Gorila je vraćena: Pronašla je Karlovčanka u šetnji s psom