Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac SAMO AKTUALAC Podijeli

Zbog izolacije vijećnika, HDZ traži internetsku sjednicu. Petračić: Bojite se oporbe

Tri HDZ-ova vijećnika su u izolaciji pa nemaju dovoljno ruku. Odgađanje sjednice podržao i SDP

Gradsko vijeće grada Karlovca danas bi moglo završiti i prije nego li je počelo. Nakon što je prisegu položio zamjenski vijećnik iz redova umirovljenika, na stol je stigao prijedlog HDZ-a i HSLS-a. Zatražili su da se zbog troje vijećnika u izolaciji i jednog koji je javio da ima temperaturu, održi samo aktualni sat, a sjednica odgodi do petka i održi online.

Vijećnik Živog zida Filip Jarnević, koji je i u gradskoj vijećnici bez maske (kao i na Županijskoj skupštini gdje je također vijećnik) odbio je takav prijedlog. Sveo ga je na pobunu protiv nametanja maski i oduzimanja prava na izbor. Sve je pozvao na novi prosvjed Festival slobode 4. listopada.

Nezavisna Marija Bodrožić i Davor Petračić ipak su poantirali – vladajućima nedostaje ruku. Zbog troje u izolaciji imaju samo 10 vijećnika dok je samo jedan više na oporbenoj strani.

-Odgađate sjednicu samo zato što nemate dovoljno ruku. Zanima me bi li se odgađalo sjednicu da je troje ljudi iz redova oporbe u izolaciji, ne bi, pitao je i odgovorio Petračić.

Nastavak sjednice u petak preko Teams-a

Da je upravo tako kako kaže potvrdio je i sam gradonačelnik Damir Mandić.

-Nemamo onu većinu koja nam treba da bi donijeli neke važne odluke, ali da smo bahati mogli smo srušiti sjednicu i ne bi bilo kvoruma, ali to nismo napravili. Nema razloga da ne održimo aktualni sat. Osnovna stvar je da ne našoom voljom, ni vašom, imamo ovakvu epidemiju kakvu imamo i moramo biti odgovorni do kraja.

S obzirom da su se SDP-ovci priklonili većini prijedlog da se danas održi samo aktualac, a u petak i ostatak sjednice online, putem Teams-a, je prošao.

Pročitajte i ovo

POMALO

Radovi na Dubovcu trebali bi biti gotovi do kraja listopada