Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija OPREZ Podijeli

Zbog niskih temperatura početkom i juga krajem tjedna, Stožer civilne zaštite na oprezu

Niske temperature mogu imati štetne posljedice na ljude, naglo topljenje snijega na vodostaje rijeka

Niske temperature, početkom te južina i naglo zatopljenje krajem tjedna razlog su zbog kojeg se jučer sastao Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

– Prema podacima Državnog Hidrometeorološkog zavoda, Karlovačku županiju u ponedjeljak, srijedu i četvrtak očekuju temperature između -10 i -20 stupnjeva. Najavljena su i dva snijega, prvi već s ponedjeljka na utorak u visini do 10 cm, a drugi u četvrtak. U noći na petak moguća je i ledena kiša koja će zahvatiti dio županije. Od petka je najavljen jugo, nešto više temperature te uzastopne kiše kroz nekoliko dana. Ovakvo vrijeme prognozira se i za Liku i Gorski Kotar što se negativno može odraziti na vodostaje rijeka u našoj županiji, utvrđeno je na sastanku.

Zaključeno je kako je s nacionalne razine potrebno zatražiti određena tehnička sredstva. Prometnice su očišćene i prohodne, ostalo ih je svega nekoliko koje nisu probijene. Radi se o lokalnim cestama gdje nema stanovništva te njihovo čišćenje stvara prevelik trošak. Županijska uprava za ceste izvijestila je kako troškovi zimske službe samo u veljači iznose 3,5 milijuna kuna za čišćenje cesta iz njihove nadležnosti.

– S obzirom na najavljene izrazito niske temperature, apeliramo kako izlaganje takvom zimskom vremenu može uzrokovati štetne posljedice na zdravlje te dovesti do nastanka ozljeda i pothlađenosti tijela, što može imati i smrtni ishod. Stoga pomognite obitelji, prijateljima i susjedima koji većinu vremena provode sami, a ukoliko uočite simptome pothlađivanja ili ozeblina, nazovite broj 194 ili 112.

Pročitajte i ovo

NEKAD BILO

Srakočić priznala da je zaposlena u Gradu: To je na moju molbu, poručio Boljar