Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija KORONA Podijeli

Zbog pozitivne ravnateljice pet djelatnika dugoreškog vrtića u samoizolaciji, a iz predostrožnosti i vrtićka grupa u Generalskom

Radi se o administrativnom osoblju i jednoj teti

Pet djelatnica u Dječjem vrtiću Duga Resa nalazi se u samoizolaciji, a uz njih i jedna vrtićka grupa od 11 mališana iz vrtića u Generalskom Stolu. Ravnateljica vrtića također je pozitivna i ima blaži oblik bolesti.

Potvrdila je to i sama za Radio Mrežnicu.  – Da, znam da je interes i briga roditelja velika, istina je, pozitivna sam i s blažim oblikom bolesti, kazala je ravnateljica Ana Božić pa odmah objasnila da se petero djelatnica vrtića u samoizolaciji nalazi zbog nje jer su bili njeni kontakti na radnom mjestu.

– Riječ je o dvije administrativne djelatnice u vrtiću te dvije članice stručnog tima, a tu je i jedna teta iz vrtića u Generalskom s kojom sam razgovarala, objasnila je Božić. Vrtićka grupa baš te tete od 11 mališana završila je stoga u samoizolaciji, ali najviše zbog predostrožnosti i po uputama epidemiologa.

Božić kaže da vrtići u Dugoj Resi, svi objekti, kao i onaj u Generalskom normalno funkcioniraju i da roditelji ne trebaju biti u strahu.

– U vrtiću je zaposleno 60 osoba a pohađa ga 411 mališana, tako da sam zapravo sretna što sam imala tako uistinu malo kontakata, objašnjava Božić. Dodaje da je pri prvim simptomima odmah i ostala kod kuće i odgovorno se ponašala, vrlo brzo testirala, a gdje je “pokupila” virus unatoč tome što se pridržavala svih mjera, ne može sa sigurnošću reći. Dodaje i da nitko od onih u samoizolaciji “zbog nje” zasad ne pokazuje znakove bolesti.

 

Pročitajte i ovo

ZA RAZVOJ

Jarče Polje sljedeće bi godine trebalo dobiti sportsku dvoranu: Na 900 m2 rekreacija i sport za učenike, ali i sve mještane