Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija ŽUPANIJSKI AKTUALAC Podijeli

Zbog pripajanja Ureda državne uprave Karlovačkoj županiji, Ogulinci neće morati u Karlovac

I ogulinski ured se gasi, a u sustav županije od 16 će ući tek šest službenika

Rekonstrukcija državne uprave točnije pripajanje službe županijama, za Ogulin znači da će od tamo 19 zaposlenih ostati njih samo šest.

Brine to županijskog vijećnika i potpredsjednika Skupštine, SDP-ovca Ivana Vukovića. Hoće li za svoje poslove Ogulinci od iduće godine morati stalno ići u Karlovac, pitao je na današnjem aktualcu.

– Znači direktna posljedica te rekonstrukcije je da od 19 službenika državne uprave u gradu Ogulinu ostaje raditi svega šest. Direktna posljedica je da npr. ured koji se bavi obrtnicima više ne postoji u Ogulinu već će se morati ići u Karlovac. Direktna posljedica je isto tako da više neće biti ureda koji se bavi udrugama građana jer je osoba koja se tim bavila ostala bez posla. U Ogulinu ima 80 udruga koje će za svaki papir morati u Karlovac, kaže Vuković.

Župan Damir Jelić i dalje ne zna precizno reći koliko će ljudi iz državne uprave u Karlovačkoj županiji ostati bez posla, ali tvrdi da se Ogulinci ne moraju bojati.

-Nema bojazni da će Ogulinci morati ići za bilo kakav papir koji je vezan uz neke udruge, a pogotovo ako je vezano za gospodarstvo. Bit će minimalno uredovni dani kada će se te stvari moći rješavati. Nama je u interesu da smo decentralizirani, dodao je Jelić.

Pročitajte i ovo

KORONA IZVJEŠĆE

Novih 94 slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji. Jedna osoba umrla