Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Crna kronika RIBARI Podijeli

Zbog ratnog zločina u Ribarima raspisana potraga za 52-godišnjakom

Kao 25-godišnjak u Ribarima je 1992. ubio 67-godišnjeg civila. Osumnjičeni nije dostupan hrvatskom pravosuđu

Raspisana je potraga za 52-godišnjim dvojnim državljaninom Hrvatske i Srbije zbog ratnog zločina 1992. u Ribarima.

Kriminalističku istragu provela je karlovačka policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci i Sigurnosno obavještajnom agencijom

Tereti ga se da je 9. travnja 1992. kao 25-godišnji pripadnik paravojne jedinice u sklopu 5. Kordunaške brigade Teritorijalne obrane Vojnić,  zajedno s još jednom osobom, u onda okupiranim Ribarima, ubio tada 67-godišnjeg civila.

Civila je ubio nožem na tavanu obiteljske kuće

-Sumnja se da je osumnjičeni zajedno s još jednom osobom došao u dvorište obiteljske kuće u vlasništvu oštećenog civila da bi nakon kraćeg razgovora otišli na tavan navedene obiteljske kuće, gdje mu je osumnjičeni hladnim oružjem zadao više ubodno-reznih rana od kojih je oštećeni na mjestu događaja preminuo. Opisani način postupanja osumnjičenog protivan je odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i Dopunskog protokola ženevskim konvencijama o zaštiti žrtava nemeđunarodnih oružanih sukoba te je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljeno posebno izvješće. Osumnjičeni je nedostupan nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske te je za njim raspisana potraga.

Pročitajte i ovo

PLJAČKA U NOĆI

Opljačkana benzinska u Karlovcu, maskirani razbojnik ukrao novac