Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Zbog srušenog jablana Možemo! apelira: Zaštitite Promenadu kao spomenik parkovne arhitekture

Karlovcu je potrebno puno kvalitetnije upravljanje gradskim zelenilom i informiranje karlovačke javnosti o tome

Zbog rušenja jablana ispred Sokolskog doma u Karlovcu lokalna grupa Karlovac platforme Možemo! je pozvala Grad Karlovac, Karlovačku županiju i tvrtku Zelenilo d.o.o. da u međusobnoj suradnji i u najkraćem roku zaštite kružno šetalište Promenadu kao spomenik parkovne arhitekture.

-U međuvremenu, pozivamo tvrtku Zelenilo d.o.o. da učini javno dostupnim zdravstveni karton svakog vrijednog stabla, najprije u Promenadi, a zatim i u ostatku grada, kako bi svi građani Karlovca bili pravovremeno informirani koja se stabla trebaju rušiti i zašto.

Također, pozivaju i da se u Komisiju za uređenje i zaštitu zelenih površina Grada Karlovca imenuju predstavnici udruga za zaštitu okoliša i prirode, kao i zainteresirani građani i aktivisti.

-Predlažemo, nadalje, da tako proširena Komisija, čiji bi rad bio javan, mora odobravati (ili odbiti) sve prijedloge za rušenje vrijednih stabala grada Karlovca. I na kraju, ali ne i najmanje važno, pozivamo Grad Karlovac i tvrtku Zelenilo d.o.o. da pristupe izradi dugoročnijeg plana održavanja gradskog zelenila te proširenju godišnjih operativnih planova održavanja zelenih površina grada Karlovca.

Iz takvih bi operativnih planova s pripadajućim troškovnicima, koji bi morali proći i javno savjetovanje, moralo biti jasno vidljivo ne samo kada se pojedina stabla moraju rušiti zbog čega nego i kada će se saditi nova stabla te kakve će se mjere njege provoditi na postojećim stablima.

-Smatramo da je Karlovcu potrebno puno kvalitetnije upravljanje gradskim zelenilom, kao i puno kvalitetnije informiranje karlovačke javnosti o tome, stoji na kraju priopćenju kojeg je u ime Lokalne grupe Karlovac, Možemo! Političke platforme potpisala Vera Mitrović  – Vrbanac.

Pročitajte i ovo

POLA STOLJEĆA

Prvi vrelovod u Karlovcu iz 1968.godine vodio do Sarajevske. Današnja pucanja su zbog prestanka grijanja navečer