Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Crna kronika OSUMNJIČEN Podijeli

Zbog utaje poreza, neisplate plaće i krivotvorenja službenih isprava osumnjičen 65-godišnjak

Državu zakinuo za 1,3 milijuna kuna u samo 10 mjeseci

Karlovačka policija završila je krim istragu zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine, neisplate plaće i krivotvorenja službene ili poslovne isprave i za njih osumnjičila  65-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Utvrđeno je da je od 1. siječnja 2013. do 30. listopada 2013. kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Karlovcu organizirao otkup sekundarnih sirovina od građana na području Karlovca i Siska. Prilikom isplata građanima izbjegavao je evidentirati i obračunati porezne osnovice za plaćanje poreza na dohodak i odgovarajućih doprinosa.

Otkupljivao sekundarnu sirovinu od ‘nepoznatih’ osoba

– Sumnja se da je u cilju prikrivanja identiteta poreznih obveznika, zaposlenicima dao usmenu uputu da upišu podatke o identitetu osoba koji nisu bili stvarni prodavatelji kako bi se fiktivno prikazala prodaja, a ti podaci kasnije su korišteni prilikom sačinjavanja fiktivnih otkupnih blokova. Navedeni fiktivni otkupni blokovi, kao i blagajnički izvještaji te blagajnički dnevnici su po nalogu osumnjičenog uporabljeni kao pravi u poslovanju trgovačkog društva, kažu u PU karlovačkoj.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su sačinjeni fiktivni otkupni blokovi kako bi se prikrio identitet stvarnih prodavatelja koji su obveznici plaćanja poreza na dohodak od drugog dohotka. Osumnjičeni 65-godišnjak je tako nepoznatim osobama isplatio više od 1.400.000 kuna čime je utajio porez i prirez te doprinos u iznosu većem od 1.300.000 kuna.

Protiv osumnjičenoga je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće.

Pročitajte i ovo

KRIV JE

U zatvoru zbog prometnih prekršaja: 61-godišnjak u Zvečaju pijan, u neregistriranom autu i s nevažećom vozačkom