Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac GEM,SET, KORONA Podijeli

Zbog zaraženog Dimitrova karlovački mladi tenisači pred samoizolacijom? 10 djece i 3 odraslih sutra idu na testiranje

Za opravdanu sumnju u koronu treba biti barem 15 minuta sa zaraženom osobom u zatvorenom

Desetero djece iz karlovačkog Teniskog kluba i tri odrasle osobe koje su bile na turniru u Zadru na kojem je bio bugarski tenisač Grigor Dimitrov sutra idu na testiranje na koronavirus. Epilog je to današnjeg “breaking news” iz Zadra.

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov danas je objavio da je zaražen koronavirusom, a ta je informacija, osim u Zadru, gdje je nastupio na humanitarnom Adria Touru, ‘digla prašinu’ i u Karlovcu. Naime, mladi tenisači Karlovca jučer su posjetili Zadar i družili se sa sudionicima tog teniskog spektakla pa se postavlja pitanje jesu li došli u doticaj s Covidom-19.

Podsjetimo, Dimitrov je napustio natjecanje nakon samo jednog odigranog susreta s našim Bornom Ćorićem, i to zbog toga jer se nije osjećao dobro. Na Kid’s Dayu družio se s mladim tenisačima, među kojima su bili i članovi Teniskog kluba Karlovac, a danas je na svom Instagramu objavio da je zaražen koronavirusom i poručio svima koji su bili s njim u kontaktu da se testiraju. Nakon saznanja da je bugarski tenisač pozitivan na Covid-19, otkazano je finale Adria Toura u Zadru, organizatori i ostali sudionici ovog spektakla ostali su u šoku.

Predsjednik karlovačkog kluba Tomislav Poljak kaže da je na događaju bilo 200-njak djece, a neki od mladih članova karlovačkog kluba fotografirali su se s Dimitrovim i uzeli autograme.

-Sve to se događalo na otvorenom prostoru. Čim smo danas doznali za informaciju da je Dimitrov zaražen, kontaktirali smo epidemiologe u Karlovcu i tražili upute. Kazali su nam da nema dokaza o direktnom kontaktu i da, prema njihovim mišljenjima, potrebno je biti 15 minuta u zatvorenom prostoru sa zaraženom osobom da bi postojala opravdana sumnja u prijenos virusa. Međutim, ne želimo ništa riskirati. Kontaktirali smo sve roditelje naših mladih članova koji su bili u Zadru i postupit ćemo prema naputcima epidemiologa – a to znači da je izgledno da ćemo u samoizolaciju. Također, troje naših mladih članova nakon posjeta Zadru nastupilo je jučer i danas ovdje na našim terenima na Regionalnom prvenstvu Središnje Hrvatske za igrače do 12 godina. Sutra se trebalo igrati polufinale i finale, ali odmah smo otkazali daljnje natjecanje – kazao nam je Poljak.

Josip Ribar, član karlovačkog Stožera civilne zaštite, ponovio nam je da epidemiolozi smatraju kako je potrebno biti 15 minuta sa zaraženom osobom u zatvorenom prostoru da bi postojala osnova za stavljanje nekoga u samoizolaciju te da članovi karlovačkog kluba koji su bili u Zadru ne moraju na testiranje na Covid-19. Međutim, naknadno nam je javio da će, u dogovoru s epidemiolozima, 10 djece i troje odraslih koji su bili u Zadru sutra ipak na testiranje.

Pročitajte i ovo

SAJAM

Božićni obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak