Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Zdravko Cegur iz Željezničara veteranski prvak Hrvatske, Vesna Križanić brončana kod veteranki

Cegur je do naslova došao s 580 oborenih čunjeva, dva više od drugoplasiranog Zvonimira Plevnjaka iz čakovečkog Prosvjetara.

Kuglač karlovačkog Željezničara Zdravko Cegur osvojio je naslov veteranskog prvaka Hrvatske.

Na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za veterane, održanom proteklog vikenda u Bjelovaru, Cegur je u konkurenciji 27 kuglača bio najbolji s 580 oborenih čunjeva i osvojio zlatnu medalju, ispred Zvonimira Plevnjaka iz čakovečkog Prosvjetara s 578 i Nikole Rosandića iz bjelovarske Sirele s 560 srušenih čunjeva. Ante Holjevac iz slunjske Korane zauzeo je 4. mjesto s 558 čunjeva, a među najboljom desetoricom bili su još i Ivan Bogović iz Korane na 6. mjestu (549 čunjeva), Petar Martinac iz Željezničara kao deveti (538) i desetoplasirani Ivica Profozić iz Mostanja 1949 (533).

U konkurenciji veteranki, u kojoj se natjecalo samo pet kuglačica, Vesna Križanić iz ozaljske Kupe osvojila je brončanu medalju s 495 oborenih čunjeva.

Na kuglani Azelija u Ozlju održano je Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje do 14 godina, a nastupilo je pet ekipa. Korana I iz Slunja, za koju su bacale Katja Obajdin, Nika Božičević i Ivana Magdić, osvojila je 4. mjesto s 1500 oborenih čunjeva, dok je Korana II u sastavu Ivana Holjevac, Paola Obajdin i Melani bila posljednja petoplasirana s 1398 srušenih čunjeva.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

SPORTSKI VIKEND

‘Kelteksice’ na teškom gostovanju u Splitu, kuglačice Ogulina dočekuju Split, rukometaši igraju jubilarni 30. Pržin memorijal