Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport ODBOJKA Podijeli

Zec: Ekipa je zrelija i iskusnija za jednu prvoligašku sezonu, samim time ambicije idu malo više

Podsjetimo, kompletna ekipa ostala je na okupu, a sada je jača za Doris Barić, jednu od najboljih igračica Superlige u jesenskom dijelu prošle sezone.

KARLOVAC – Večerašnjim treningom u Sportskoj dvorani odbojkašice Karlovca započele su pripreme za novu sezonu.

Prvi dio priprema, onaj kondicijski, vodit će trener Zoran Gledić, a glavni trener karlovačkih odbojkašica Goran Zec kazao nam je da će kompletne pripreme trajati osam tjedana, ukoliko tjedan dana prije početka prvenstva u Prvoj hrvatskoj ligi ne budu ubačene utakmice Kupa. Želja mu je da tri-četiri dana ekipa otputuje na neku drugu destinaciju, kako bi se dodatno homogenizirala, a kao i svake godine, nastojat će odigrati sedam do deset pripremnih utakmica.

– Vrlo je teško organizirati pripremne utakmice. Pokušavamo se isključiti iz svih tih stvari i praviti se da nije ništa. Još nismo ništa dogovarali unaprijed. Kad drugi počnu trenirati, s njima ćemo dogovarati pripremne utakmice – kazao je Zec.

Kad su u pitanju ambicije, trener karlovačkih odbojkašica uvijek je skroman i ne istrčava s velikim izjavama.

– Ekipa je ostala ista od prošle sezone. Došla nam je Doris Barić i mislim da je to sve što trenutno trebamo. Na nama je samo da radimo, da ne pričamo o ambicijama, da si ne stavljamo imperative, nego da radimo svaki trening maksimalno i svaku utakmicu maksimalno.

No, na konstataciju da bi ambicije u novoj sezoni ipak trebale biti veće nego prošle, odgovara:

– Ambicije su uvijek visoke. Pogotovo zato što smo jednu prvoligašku sezonu odradili, onu koja je najteža. Sad je ekipa zrelija u glavi, iskusnija za jednu sezonu. Samim time ambicije idu malo više. A doveli smo i Doris. Ali to ništa ne mora značiti. Sport je sport.

U novoj sezoni Prva hrvatska liga igrat će se novim sustavom. Nema više podjele na dvije skupine nakon osnovnog dijela sezone, koja je rezultirala time da su neke utakmice tijekom sezone bile rezultatski potpuno nevažne.

– Da, nema više nevažnih utakmica, sve su jednako važne i to je dobra stvar. Imamo ligu 12, 11 kola u jesenskom dijelu i 11 u proljetnom – zaključio je Zec.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Croatia ’78 slavila u derbiju nad Ilovcem i ostala usamljena na vrhu ljestvice, Vojnić ’95 preuzeo 2. poziciju