Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac ZELENA BUDUĆNOST Podijeli

“Zelenilo” ide u digitalizaciju, ali i nove sadnje drveća

Oko 10 tisuća stabala je na području Karlovca, ove godine stiže još 113 drvorednih stabala, te 110 sadnica raznolikog grmlja

Pozitivno poslovanje, 135 posađenih novih stabala te sadnja novih, a do ljeta i digitalizacija poslovanja, najave su koje stižu iz karlovačke tvrtke Zelenilo.

Predstavljajući poslovnu godinu koja je iza njih, direktor Tomislav Vukelić ocijenio ju je uspješnom, unatoč koronavirusu i pandemiji.

Rekao je da su radnici najveće bogatstvo tvrtke, a lani su uložili u novu mehanizaciju i to vrijednost od milijun kuna.

Zelenilo održava i karlovačke parkove, ali i stabla. Njih su zasadili novih, i to 135, u Marmontovoj su orezivali platane, neke uklonili, baš kao što su i vadili njihove panjeve. Uredili su groblje u Hrnetiću i Tušiloviću, a s poslovima uređenja nastavit će i ove godine. U groblja je lani uloženo ukupno 1,8 milijuna kuna. U tom segmentu najvažnije je uređenje staza i dijela oko polja urni na groblju Jamadol, uredila se i vodovodna instalacija na groblju Popović Brdo, obnovljeni su dijelovi mrtvačnice u Hrnetiću. I ostala groblja, ono u Pokupskoj Blatnici potom Katoličko u Tušiloviću, Pravoslavno na Dubovcu, u Zamršju i u Vukmaniću dobili su staze.

Proizvode i ljetnice te dvogodišnje biljke za karlovačke cvjetnjake, ali i ogulinske te one u Rakovici, a ove godine fokusirat će se na drvorede, zaštitu i obnovu.
-Ove godine namjeravamo orezati 363 stabla, a posljednje je bilo orezivanje 10 platana u Nazorovoj ulici, rekao je Vukelić.

Rad tvrtke pohvaljuje i gradonačelnik Damir Mandić naglasivši da unatoč svemu, radnici Zelenila trudili su se da osnovni posao ne trpi, što je velika stvar u ovim vremenima.

Najavio je i kako će sve gradske tvrtke do 1. srpnja na svojim internet stranicama imati otvoreni proračun, odnosno građani će moći pratiti kako se sredstva troše.

Pročitajte i ovo

KVALITETA VIŠE

Vojnić dobio ispostavu Hitne: Pokriva područje od granice s BIH do D 1