Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac NEMA SUBOTOM Podijeli

Zelenilo više neće imati pokope subotom: Koordinirali sve i s dekanatom

Smije li se umrijeti subotom, još nije poznato

Gradska tvrtka Zelenilo od 15. svibnja uvodi novi raspored ukopa pokojnika pa pogreba na karlovačkim grobljima neće biti subotama.

Bit će od ponedjeljka do petka u ljetnom periodu, i to do 18 sati, a u zimskom do 16 sati, odnosno zadnji ukupo može početi ljeti u 18 sati, a zimi u 16 sati.
Radi se o grobljima gdje ova tvrtka organizira ukope.

Radnici Odjela pogrebno brinu o grobljima kroz održavanje i uređenje zelenih površina, nasada, pješačkih staza, čišćenje i odvoz smeća s devet gradskih grobalja – Dubovac (rimokatoličko, pravoslavno, židovsko i vojno), Jamadol, Velika Švarča, Mala Švarča, Kamensko i Hrnetić te s 13 prigradska groblja: Rečica, Zamršje, Šišljavić, Blatnica, Banska Selnica, Skakavac, Vukmanić, Popović Brdo, Tušilović, Vukmanički Cerovac, Zadobarje, Ladvenjak i Stative, dok na grobljima Mahićno i Donje Mekušje obavljaju usluge sahrane, ukop i prijevoz pokojnika.
Novi raspored koordiniran je i s Karlovačkim dekanatom te su prilikom kreiranja istog u obzir uzete i obveze svećenika s obzirom na obveze koje nastupaju u vrijeme održavanja raznih sakramenata, svetih misa i sl., a koje se održavaju isključivo u vrijeme subota i nedjelja, poručuju iz Zelenila.

Pročitajte i ovo

ZA ČIŠĆU RIJEKU

2 kubika otpada izvađeno iz rijeke Mrežnice, a i minsko eksplozivna sredstva