Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac Podijeli

Željezničko stajalište u središtu Karlovca

– Cilj nam je za godinu dana građanima Karlovca dati novo, moderno stajalište. Vodit ćemo brigu o zelenilu, o parkingu, dobroj prometnoj učinkovitosti jer je tu i Autobusni kolodvor. Sve to pridonijet će kvaliteti putničkog prijevoza onih koji su ovdje u tranzitu ili putuju prema metropoli – kazao je Jerneić. Investicija je to teška oko […]

– Cilj nam je za godinu dana građanima Karlovca dati novo, moderno stajalište. Vodit ćemo brigu o zelenilu, o parkingu, dobroj prometnoj učinkovitosti jer je tu i Autobusni kolodvor. Sve to pridonijet će kvaliteti putničkog prijevoza onih koji su ovdje u tranzitu ili putuju prema metropoli – kazao je Jerneić.

Investicija je to teška oko 8,5 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Cenoza.
Direktor HŽ infrastrukture Stjepan Bestijanić kazao je kako ovaj projekt financijski nije među najvećima, ali po svom značenju spada u velike.
– Ovaj projekt, financijski gledano, nije među najvećim projektima HŽ infrastrukture trenutno aktualnih. Međutim, veliki projekti su svi oni koji se pravilno pripreme, realiziraju na vrijeme i kvalitetom na način da se bez ograničenja mogu koristiti. Ovaj projekt je jedan od takvih – naglasio je Bestijanić, kazavši kako na ovom stajalištu vjerojatno neće stajati svi vlakovi, te zamolivši putnike za strpljivost dok radovi budu trajali.

Dodao je i da će novo stajalište svim korisnicima omogućiti nesmetano kretanje.
– Definitivno su najzahtjevniji zemljani radovi gdje ćemo, i zbog omogućenja kontinuiranog prometovanja, kad krenemo morati raditi 20-ak dana, praktično, neprekinuto, a poslije toga na temeljima, na pilotima koji će se napraviti, počiva sva konstrukcija. Sam koncept stajališta je takav da će svim korisnicima omogućiti sigurno i neograničeno kretanje, u centru je grada i nadam se da ćemo privući još više korisnika – napomenuo je Bestijanić.

A da će građani imati koristi od ovog željezničkog stajališta, složio se i gradonačelnik Damir Jelić.
– Žao mi je što nisam student jer vjerujem da će ta populacija, uz ostale građane, imati dosta koristi od ovog stajališta. Na kraju krajeva, jedan od strateških elemenata razvitka Grada Karlovca je i njegova povezanost s metropolom. Veliki Zagreb i sve što je dobro u njemu nam je blizu, na dohvat ruke, a sve što je ružno u roku od pola sata možemo izbjeći u našem gradu. Ta prometna povezanost nas uistinu veseli; ovaj projekt je imao svoje male uspone i padove do danas, kada može u punom ritmu zaživjeti – rekao je Jelić.

Pročitajte i ovo

NATJEČAJI

Kujinek pročelnica Mandićevog ureda, Grad raspisao i natječaje za pročelnike